Categorie Voertuigen


Voertuigen

Containerschip groter dan vliegdekschip

21 februari 2016 - Een schip dat groter is dan een Amerikaans vliegdekschip is net te water gelaten en is begonnen met het maken van Amerikaanse havenbezoeken. In totaal is de CMA CGM Benjamin Franklin 20 verdiepingen hoog en kan hij meer dan 18.000 zeecontainers vervoeren. Om het in perspectief te plaatsen: het schip is groter dan het Empire State Building, een eerdere houder van het hoogste gebouw ter wereld met de titel.
Lees Verder
Voertuigen

Mercedes feliciteert BMW met 100 jaar

07 maart 2016 - Mercedes-Benz feliciteert BMW met hun honderdjarig bestaan ​​niet alleen met een zeer vriendelijke advertentie, maar ook met een uitnodiging om hun museum te bezoeken. In wat waarschijnlijk de meest verhitte concurrentie is tussen autofabrikanten, hebben BMW en Mercedes-Benz gestreden om de toppositie in hun automobielvelden zolang ze bestaan.
Lees Verder
Voertuigen

Oplaadpunten voor elektrische voertuigen - een vergelijking tussen de VS en het VK

Door Robin Whitlock 27 februari 2016 Een oplaadpunt voor elektrische voertuigen in Central Point, Oregon Bron afbeelding: Oregon Department of Transportation, Flickr Twee van de meest voorkomende belemmeringen die het gebruik van elektrische voertuigen (EV's) vertragen, zijn angst voor het bereik en de oplaadtijd. Daarom is het erg belangrijk dat de overheid de transportsector koolstofvrij wil maken om een ​​programma voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen te starten om meer mensen aan te moedigen om over te stappen van voertuigen met conventionele brandstof.
Lees Verder
Voertuigen

De snelste elektrische auto's ter wereld

Tesla Model S Afbeeldingsbron: Raneko, Flickr Voor degenen die nog nooit een Tesla Model S hebben gehad en er niet echt veel van weten, kan het u geamuseerd zijn te weten dat de bekende elektrische auto zoiets heeft als een 'belachelijke modus '. Dit geeft de P90D-variant (de ‘90’ verwijst naar het kilowattuur-batterijpakket) het equivalent van 762 pk met een acceleratietijd van 0-60 mph van 2.
Lees Verder
Voertuigen

Russen bouwden in de jaren zestig een turbostraal-trein

16 februari 2016 Tijdens de hitte van de koude oorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten in de jaren zestig experimenteerden beide landen met het idee van een turbojet-trein. Er wordt gedebatteerd over welk land als eerste met het idee op de proppen kwam, maar ergens in de tijd werd besloten dat het vastbinden van straalmotoren aan een normale treinwagon een goed idee was.
Lees Verder
Voertuigen

Supersonic Jet sneller dan de Concorde Under Construction

29 maart 2016 In de afgelopen tijd lijkt het de trend te zijn om het snelste straalvliegtuig te ontwerpen dat je maar kunt bedenken zonder je zorgen te maken over natuurkunde of zelfs praktische engineering. Een nieuwe supersonische jet heeft echter zijn zinnen gezet op een haalbaar doel, en het plan werd zelfs gesteund door Virgin Galactic en andere risicokapitaalbedrijven.
Lees Verder
Voertuigen

De 10 beste automotoren van Japan

31 maart 2016 Japan bestuurt letterlijk de wereld - de rest van ons loopt altijd achter als het gaat om de innovatieve robotsystemen, elektronische apparaten en, natuurlijk, de auto-industrie. Over het laatste punt gesproken: ze zijn niet alleen goed in het maken van auto's, ze gedijen ook goed in motormotoren.
Lees Verder
Voertuigen

Een blik op de nieuwe elektrische auto van Apple

14 april 2016 Als je het nog niet wist, Apple is begonnen met de productie van een elektrische auto, maar deze is grotendeels geheim gehouden, totdat een testvideo van wat waarschijnlijk het huidige ontwerp is, op YouTube is gelekt. Tesla en Apple hebben een behoorlijke concurrentie gehad bij het ontwerpen van elektrische auto's, waarbij van beide bedrijven wordt gezegd dat ze werknemers van de ander stelen.
Lees Verder
Voertuigen

Hoe veilig zijn elektrische voertuigen?

In maart van dit jaar stelden federale toezichthouders in de VS de invoering voor van nieuwe beschermende maatregelen om te voorkomen dat bestuurders van elektrische voertuigen (EV's) een elektrische schok krijgen. Volgens de National Highway Safety Administration (NHTSA) van de Transportation Department zijn de maatregelen bedoeld om te voorkomen dat bestuurders letsel oplopen bij ongevallen en tijdens alledaagse handelingen zoals het opladen van de auto.
Lees Verder
Voertuigen

Tesla's automatische piloot voorkomt een enge crash

20 april 2016 Tesla haalde de krantenkoppen met de aankondiging van hun Model 3 sedan, maar de high-tech stuurautomaatfunctie van het bedrijf heeft ook veel aandacht getrokken. De veelzijdige functie omvat veel sensoren in de auto om te remmen, van rijstrook te wisselen en dodehoekwaarschuwingen te geven, allemaal autonoom.
Lees Verder
Voertuigen

Er is een automaat die gebruikte auto's uitdeelt in Nashville

13 april 2016 Afbeeldingsbron: pfsk-website De online verkoper van tweedehands auto's, Carvana, heeft met succes het meest vervelende deel van het kopen van een auto eruit gehaald: de verkoper van tweedehands auto's. Maar dat is niet alles. Carvana besloot het aankoopproces van auto's nog verder te verstoren door u de mogelijkheid te bieden uw auto op te halen uit een automaat met vijf verdiepingen.
Lees Verder
Voertuigen

Mitsubishi geeft toe vals te spelen bij het testen van het brandstofverbruik

Mitsubishi heeft zojuist een verklaring vrijgegeven waarin staat dat hun werknemers het brandstofverbruik van hun voertuigen niet goed hebben getest. Deze valse tests zijn van invloed op 625.000 auto's die in de afgelopen drie jaar zijn geproduceerd. Ze beweerden dat de voertuigtests anders waren uitgevoerd dan volgens de Japanse wet vereist is, waardoor velen zich zorgen maakten.
Lees Verder
Voertuigen

Chinees bedrijf onthult autonoom voertuig beter dan Tesla

20 april 2016 Tesla staat momenteel bekend als de toonaangevende ontwikkelaar van software voor autonome voertuigen, maar een Chinees bedrijf hoopt ze van de troon te stoten. Autonome technologie die in de auto's van Tesla is ingebouwd, functioneert doorgaans alleen om de bestuurder te helpen - ongevallen te vermijden en de auto te helpen parkeren.
Lees Verder
Voertuigen

India bouwt een kogeltrein die onder water rijdt

24 april 2016 India begint met de ontwikkeling van zijn eerste bullet train die de stad Mumbai met Ahmedabad zal verbinden, en delen ervan zullen volledig onder water lopen. Dit zal de eerste hogesnelheidstrein in het land zijn en passagiers zullen de sensatie kunnen krijgen om onder water te rijden voor wat mogelijk de eerste keer in een hogesnelheidstrein in hun leven is.
Lees Verder
Voertuigen

Studenten bouwen auto die 2585 MPG krijgt

02 mei 2016 College studenten van de Universiteit van Laval in Quebec hebben zojuist de Shell Eco-marathon 2016 gewonnen met een auto die 2.585 mijl kan reizen op slechts één tank benzine. Meer dan 1.000 studenten uit verschillende landen namen deel aan de wedstrijd van 22-24 april, die allemaal superzuinige auto's maakten.
Lees Verder
Voertuigen

Genius YouTuber bouwt een zelfgemaakte HOVERBIKE

29 april 2016 Youtuber Colin Furze heeft zojuist een zelfgemaakte hoverbike gebouwd zonder een achtergrond in werktuigbouwkunde, of een ingenieursdiploma. De onstuimige YouTuber verliet de school op 16-jarige leeftijd om loodgieter te worden voordat hij zijn beroep verliet toen hij besloot om ga fulltime bezig met gadget Geeks for Sky.
Lees Verder
Voertuigen

McLaren heeft een laptop uit de jaren 90 nodig om hun F1 Supercar te onderhouden

5 mei 2016 De McLaren F1 is de droom van elke supercarverzamelaar en het is nog steeds de snelste productie-supercar met een motor met natuurlijke aanzuiging. Met zo'n mooie en indrukwekkend ontworpen auto zou je denken dat er tegenwoordig alleen het beste van de beste technologie bij hoort. Slechts 106 McLaren F1's werden ooit gebouwd in het begin van de jaren negentig, en het blijkt dat het bedrijf nog steeds een computer uit de jaren negentig nodig heeft om de supercars te onderhouden, aldus The Verge.
Lees Verder