Categorie Wetenschap

Transparante 'tweede huid' verwijdert wonden en rimpels
Wetenschap

Transparante 'tweede huid' verwijdert wonden en rimpels

11 mei 2016 Tot nu toe was er geen materiaal dat de elastische eigenschappen van de menselijke huid kan herstellen. Vandaag zegt een groep onderzoekers dat ze met succes een & 39; tweede huid & 39; polymeer dat sterk, rekbaar, veilig en hecht. Het kan mogelijk worden gebruikt om wonden te genezen, het verschijnen van rimpels te verminderen, een zieke huid te bedekken en uitdroging van de huid te verminderen.

Lees Verder

Wetenschap

Nieuw materiaal zo zwart dat het niet kan worden gemeten

12 maart 2016 Misschien herinner je je vantablack, een materiaal dat 99,96 van al het licht dat erop valt kan absorberen, maar er is een nieuw, verbeterd materiaal dat zojuist is gemaakt. Vantablack is gemaakt met behulp van dicht opeengepakte koolstofnanobuisjes die dunner zijn dan een mensenhaar. Nanobuisjes die zo dicht opeengepakt zijn, creëren een omgeving waarin de lichtgolven niet naar buiten kunnen worden gereflecteerd, wat resulteert in een bijna volledige interne reflectie.
Lees Verder
Wetenschap

Wetenschappers maken een goedkoop prototype voor de menselijke huid

Wetenschappers in Saoedi-Arabië hebben het allereerste werkende prototype van een menselijke huid gemaakt. 24 februari 2016 Wetenschappers van de King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) in Saoedi-Arabië hebben het allereerste werkende prototype van een menselijke huid gemaakt. De menselijke huid is een zeer complex orgaan en het is erg moeilijk om een ​​apparaat te maken dat op de juiste manier druk, temperatuur en vochtigheid waarneemt, zoals de huid dat doet.
Lees Verder
Wetenschap

Nieuwe begrafenismethode biedt een milieuvriendelijk alternatief

March 08, 2016 Heb je je ooit zorgen gemaakt over de ecologische voetafdruk die ontstaat als je wordt begraven of gecremeerd? Zo niet, dan is het misschien tijd om erover na te denken. Cremeren is al lang de beste keuze voor wie op zoek is naar iets anders dan een traditionele begrafenis. In feite zullen veel bedrijven objecten met as maken om uw verloren geliefde te herdenken.
Lees Verder
Wetenschap

Wearables en nieuwe technologie voor de behandeling van diabetes

12 maart 2016 Volgens USA Today is de technologische vooruitgang in de diabetesindustrie achtergebleven in vergelijking met andere ontwikkelingen in de medische markten. Verrassend genoeg is de wetenschap nog niet verder geëvolueerd dan het traditionele vingerprikken en constante injecties, maar de technologie begint langzaam te vorderen.
Lees Verder
Wetenschap

Apollo 10-astronauten hoorden muziek aan de andere kant van de maan

28 februari 2016 In mei 1969 hoorden de Apollo 10-astronauten rare muziek terwijl ze zich aan de donkere kant van de maan bevonden, en ze vertelden er niemand over. Nasa & 39; s Unexplained Files gaan nader in op wat nog steeds een onopgelost mysterie is. Bijna een uur lang hadden de 3 Apollo-astronauten geen radiocommunicatie met de aarde terwijl ze aan de andere kant van de maan passeerden.
Lees Verder
Wetenschap

Ultrasoon mes snijdt door brood als boter!

28 maart 2016 Als je ooit hebt geworsteld met het snijden van dikke, knapperige broden, is er misschien een nieuw mes voor je dat gebruikmaakt van ultrasone technologie. MECS Tech, een bedrijf dat zich richt op de industrie van ultrasoon gereedschap, heeft een video uitgebracht die laat zien hoe moeiteloos hun nieuwe mes een brood kan snijden, net als boter!
Lees Verder
Wetenschap

Bermuda Triangle Mystery is eindelijk opgelost

16 maart 2016 UPDATE (22 oktober 2016): Een verhaal dook gisteren op en claimde nog een ander antwoord dat het mysterie van de Bermudadriehoek oploste. Een nieuwe Science Channel-documentaire plaatst de schuld bij zeshoekige wolken. Deze uniek gevormde wolken brachten meteorologen in verwarring totdat ze zich realiseerden dat de wolken & 39; locaties.
Lees Verder
Wetenschap

Zwaartekrachtgolven voor het eerst gevonden

Wetenschappers hebben zojuist de ontdekking bevestigd van zwaartekrachtgolven die zijn ontstaan ​​door twee samensmeltende zwarte gaten. 11 februari 2016 Wetenschappers hebben zojuist de ontdekking bevestigd van zwaartekrachtgolven gecreëerd door twee samenvloeiende zwarte gaten. Onderzoekers van het Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO) in de Verenigde Staten observeerden voor het eerst de golven die de algemene relativiteitstheorie van Einstein bevestigen.
Lees Verder
Wetenschap

Zie wat er gebeurt met gesmolten koper in een kokosnoot

Als je van vuur, gesmolten heet metaal en af ​​en toe een kokosdrank houdt, kijk dan eens wat er gebeurt als je gesmolten koper in een kokosnoot giet! 2 april 2016 Wanneer je gesmolten metaal mengt met willekeurige voorwerpen, ontstaat er eindeloos veel plezier en amusement zie hoe het metaal op allerlei manieren reageert.
Lees Verder
Wetenschap

Hiërogliefen werden verbazingwekkend weer tot leven gewekt

2 april 2016 Oorspronkelijk waren hiërogliefen ongelooflijk gedetailleerde kunstwerken waarin kleuren werden verwerkt en ingewikkelde verhalen vertelden op stenen muren. Archeologen van het Metropolitan Museum of Art (MET) hebben de oude afbeeldingen teruggebracht met behulp van creatieve projectie en digitale animatie.
Lees Verder
Wetenschap

4 hightech alternatieven voor de dood

28 maart 2016 Afbeeldingsbron: collage door Stellabelle Je hebt waarschijnlijk niet veel nagedacht over de manier waarop je eigen dood in de toekomst zal worden behandeld, maar als je op mij lijkt, ben je nieuwsgierig naar de alternatieven voor begraven of gecremeerd. Verzonken worden in de aarde of verbrand in een vurige put totdat het tot as wordt gereduceerd, klinkt om de een of andere reden niet erg aantrekkelijk.
Lees Verder
Wetenschap

Revolutionaire nieuwe techniek om kniebanden te genezen

3 april 2016 Afbeeldingsbron: Boston Globe Volgens de New York Times is er een nieuwe baanbrekende, experimentele methode ontwikkeld door Dr. Martha Murray en haar team in het Boston Children’s Hospital om de voorste kruisbanden of ACL te genezen. Deze banden lopen diagonaal door de knie, bieden bewegingsondersteuning en zijn bijzonder vatbaar voor beschadiging.
Lees Verder
Wetenschap

Bio-ontwikkelde huid met haar en klieren nu een ding

7 april 2016 Wetenschappers hebben in het verleden een aantal verschillende soorten weefsels in het laboratorium kunnen bio-engineering, maar er zijn nog steeds een groot aantal obstakels die moeten worden overwonnen. Voorafgaand aan deze nieuwe doorbraak was huidweefsel niet volledig functioneel, wat betekent dat het niet in staat was om de temperatuur te regelen.
Lees Verder
Wetenschap

Breaking: New State of Matter Detected

4 april 2016 Afbeeldingsbron: University of Cambridge Volgens de website van de University of Cambridge is er een geheel nieuwe staat van materie gedetecteerd in tweedimensionaal materiaal. De toestand staat bekend als kwantumspinvloeistof en zorgt ervoor dat elektronen in stukken breken. Deze nieuwe toestand van materie is mysterieus omdat eerder werd gedacht dat elektronen ondeelbare bouwstenen van de natuur waren.
Lees Verder
Wetenschap

The Very Strange Science of Aphids

12 april 2016 Bladluizen zuigen - letterlijk. Bladluizen hebben aangepaste monden waardoor ze de sappige nectar van planten kunnen doorboren en zuigen, die iets meer dan twee millimeter meet, en ze zijn OVERAL - zelfs in uw tuin of huis nu. Bladluizen maken deel uit van de insectengroep hemiptera, een groep beestjes met verharde buitenvleugels met daaronder vliezige vleugels (dezelfde groep als lieveheersbeestjes).
Lees Verder
Wetenschap

Kwantumkoeling - met lasers?

10 april 2016 Afbeeldingsbron: Ars Electronica De ontdekking van supergeleiding in 1911 door de Nederlandse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes heeft sindsdien wetenschappers achtergelaten die proberen deeltjes af te koelen tot het absolute nulpunt (0 kelvin of 0 k) om een ​​staat van supergeleiding te bereiken. Supergeleiding is een toestand waarin deeltjes bijna geen weerstand hebben, een kwantumeffect.
Lees Verder
Wetenschap

Stephen Hawking's $ 100 miljoen plan om buitenaards leven te vinden

12 april 2016 Ruimte bestaat uit bijna niets. Maar tussen het niets ontstaat het geluid van de aarde, wemelt van het leven op elke hoek. We zijn het enige leven waarvan we weten dat het bestaat. Het geluid van het eenzame bestaan ​​van de mensheid is bijna oorverdovend. Dat roept de vraag van een miljoen dollar op (of in dit geval $ 100 miljoen), zijn we alleen?
Lees Verder
Wetenschap

Jet-luchtdrogers verspreiden meer bacteriën dan conventionele handdrogers, vindt studie

18 april 2016 Het idee is dat je na het afronden van je zaken in de badkamer je handen wast met water en zeep om te steriliseren, en dan je handen recht onder een straal hete lucht steekt om ze op te drogen. Maar zou een jetdroger meer bacteriën op uw handen kunnen brengen dan u aanvankelijk had? Helaas, zo blijkt, hebben die snelle, handige straaldrogers het potentieel om duizenden bacteriën te verspreiden.
Lees Verder
Wetenschap

12 geweldige foto's van de geheime collecties van het Smithsonian

13 april 2016 Het Smithsonian Institution heeft een schijnbaar eindeloze verzameling artefacten en museumstukken te zien, maar je weet misschien niet dat ze enorme magazijnen hebben gevuld met alles, van rotsen tot dozen met muizen. Dit grote percentage van de collectie van de instelling is zorgvuldig georganiseerd in magazijnen die worden verzorgd door honderd personeelsleden die de klok rond werken.
Lees Verder
Wetenschap

Hoe ruikt de ruimte?

10 april 2016 Afbeeldingsbron: collage Door Stellabelle Heb je er ooit aan gedacht hoe de ruimte ruikt? Ik had niet eens aan zo'n absurd idee gedacht tot vrij recent, toen ik er per ongeluk een artikel over ontdekte. Natuurlijk kunnen mensen de ruimte niet ruiken omdat deze in een vacuüm bestaat en we zouden sterven als we het probeerden.
Lees Verder