Categorie Industrie


Industrie

Top 10-landen met de meeste afgestudeerden in engineering

22 februari 2016 Welk land produceert het grootste aantal afgestudeerde ingenieurs per jaar? De Verenigde Staten? Nee. Japan? Nee. Deze twee landen zijn misschien de voor de hand liggende keuzes, maar het lijkt erop dat geen van beiden bovenaan de lijst heeft gestaan. Volgens het UNESCO Instituut voor Statistiek is Rusland het land met het hoogste aantal afgestudeerden in ingenieurswetenschappen. de Verenigde Staten en Iran.
Lees Verder
Industrie

Kunnen nieuwe raamontwerpen gebouwen helpen hun eigen energie op te wekken?

Ramen voor kantoorgebouwen Afbeelding: C P Storm, Flickr Moderne gebouwen zijn momenteel goed voor ongeveer 40 procent van het energieverbruik in ontwikkelde landen, waarvan tweederde kan worden toegeschreven aan verwarming en koeling. In de loop der jaren zijn er echter een aantal innovatieve raamontwerpen verschenen als onderdeel van algemene pogingen van de energiesector en onderzoeksinstellingen om het energieverbruik en de kosten te verlagen.
Lees Verder
Industrie

Het verschil tussen benzine- en dieselmotoren

10 maart 2016 Heeft u zich ooit afgevraagd wat het verschil was tussen benzine- en dieselmotoren? Welnu, het YouTube-kanaal Engineering Explained heeft een diepgaande video gemaakt waarin zowat elk verschil tussen de benzine- en dieselmotoren wordt beschreven. Van waarom benzine bougies nodig heeft tot hoe een dieselmotorpauze werkt, elke vraag die u ooit over uw motor hebt gesteld, wordt in de video behandeld.
Lees Verder
Industrie

Biobrandstof, biogas en stroom uit voedselresten

Afbeelding: Hoe kan ik dit recyclen? Flickr Biobrandstoffen uit voedselafval kunnen redelijk logisch zijn, aangezien alleen Britse huishoudens momenteel 7 miljoen ton voedsel per jaar verspillen, waarvan een groot deel kan worden ingevoerd in fabrieken voor anaerobe vergisting en omgezet kan worden in nieuwe en hernieuwbare energie. bedrijven profiteren van deze bron.
Lees Verder
Industrie

100 procent hernieuwbaar - het gebeurt nu!

Er is de afgelopen jaren veel gepraat over 100 procent hernieuwbaar. Is het echt mogelijk? Wie doet het en hoe? Eerder vorig jaar werd Finolhu Villas, een Club Med-resort op Kaafu Atoll op de Malediven, het eerste 5-sterrenresort ter wereld dat volledig werd aangedreven door zonne-energie.
Lees Verder
Industrie

Wat is de oorzaak van de dalende kosten van zonne-energie?

Door Robin Whitlock 24 februari 2016 Bron afbeelding: Oregon Department of Transportation, Flickr Onderzoekers van Oxford University hebben zojuist ontdekt dat de kosten van zonne-energie zo snel dalen dat ze zelfs de reguliere energievoorspellingen kunnen overtreffen. Hun conclusie is gebaseerd op een nieuw voorspellingsmodel en is nu gepubliceerd in Research Policy.
Lees Verder
Industrie

Schoon openbaar vervoer in Oeganda - Bussen aangedreven door hernieuwbare energie

De GENeco Bio Bus in het VK Afbeeldingsbron: Wikimedia Commons Over de hele wereld begint de revolutie van groene voertuigen te versnellen. In eerste instantie was de belangrijkste impuls gericht op elektrische voertuigen (EV's) en andere groene auto's die op waterstof rijden of als hybride rijden. Maar in toenemende mate begint schone voertuigtechnologie op te komen in voertuigen voor openbaar vervoer, met name bussen.
Lees Verder
Industrie

Verhogen van zonne-energie output met bi-facial PV-systemen

Door Robin Whitlock 29 februari 2016 Afbeelding: Florian Solar Products Resultaten van een recente preview verkregen uit een bi-faciale 'BiSoN'-array in Duitsland hebben indrukwekkende opbrengstwinsten opgeleverd in vergelijking met standaardmodules, maar wat zijn bi-faciale modules en hoe effectief zijn ze? De Duitse bi-facial array is getest door ISC Konstanz, een onderzoeksinstituut in Zuidwest-Duitsland.
Lees Verder
Industrie

Zon-PV: waarom loopt Londen achter op de rest van het VK?

Zonnepanelen op een dak in de wijk Islington in Londen Bron afbeelding: David Holt, Flickr Vorige maand bracht Greenpeace een rapport uit dat laat zien hoe ver Londen, de zogenaamd vooruitstrevende hoofdstad van het VK, achterloopt met betrekking tot de installatie van fotovoltaïsche zonne-energie. Uit het rapport bleek dat de stad de komende tien jaar mogelijk een vertienvoudiging van zonne-energie zou kunnen opleveren, waarmee een einde komt aan haar record als de slechtst presterende stad in het VK voor de installatie van zonne-energie.
Lees Verder
Industrie

Klimaatverandering: de valse hoop van geo-engineering

In februari 2015 kondigde de National Academy of Sciences (NAS) aan dat de door de mens veroorzaakte klimaatverandering nu zo snel is gevorderd dat opties voor interventie op planetaire schaal, met andere woorden ‘geo-engineering’, moeten worden overwogen. Het probleem van het oplossen van door de mens veroorzaakte klimaatverandering is nu zo ernstig geworden dat talloze stemmen over de hele wereld geo-engineering als mogelijke oplossing beginnen te noemen.
Lees Verder
Industrie

Wat er nodig is om bergen te verplaatsen

9 februari 2016 Wegenbouw, mijnbouw, tunnels en productproductie klinken allemaal los van elkaar, maar één bedrijf doet het allemaal. Atlas Copco heeft & 34; bergen verzet & 34; nu al 140 jaar, met betrokkenheid bij enkele van de grootste infrastructuurprojecten ter wereld. Alleen al in 2013 verdiende het bedrijf $ 12.
Lees Verder
Industrie

Mobiele overstromingsmuren houden deze Oostenrijkse stad veilig

12 maart 2016 Overstromingen kunnen enkele van de meest verwoestende natuurrampen zijn, waarbij elk jaar honderdduizenden mensen omkomen. Ingenieurs in Oostenrijk hebben dit probleem echter opgelost door muren te bouwen die miljoenen liters water kunnen tegenhouden en die volledig verwijderbaar zijn! Het is nogal een technisch staaltje om te zien dat een relatief dunne stalen muur 15 voet water tegenhoudt, wat een naderend onheil zou kunnen betekenen voor de huizen eromheen.
Lees Verder
Industrie

Wat is het toekomstige potentieel voor zonne-energie?

Zonnepanelen op een dak in het VK Afbeelding: Elliott Brown, Flickr In een artikel voor TechInsider vorig jaar merkte Rebecca Harrington op dat de wereld alleen een landoppervlak nodig zou hebben ter grootte van Spanje om in 2030 te voldoen aan de wereldwijde elektriciteitsvraag, gebaseerd op zonnepanelen met een rendement van 20 procent.
Lees Verder
Industrie

Grootste zonnepark dat moet worden ingeschakeld

8 februari 2016 In een poging om hun afhankelijkheid van buitenlandse energie en broeikasgassen te verminderen, bouwt Marokko 's werelds grootste geconcentreerde zonne-energiecentrale. Koning Mohammed VI hoopt tegen 2020 de helft van de energie van het land te produceren uit hernieuwbare zonne-energie. Noor 1, de eerste fase van de gigantische zonnepark, opende zojuist zijn deuren om de energieproductie te starten.
Lees Verder
Industrie

Draadloze energieoverdrachtstrips voor elektrische voertuigen en bussen

De Koreaanse KAIST-bus voor online elektrische voertuigen (OLEV) Bron afbeelding: KAIST, via Wired Magazine Naast innovatieve batterijtechnologie kan een andere mogelijke methode voor het opladen van elektrische voertuigen (EV's) bestaan ​​uit draadloze energieoverdrachtstrips die op het wegdek worden geïnstalleerd. Het potentieel voor nieuwe elektrische voertuigen is behoorlijk opwindend, vooral met betrekking tot voertuigen voor openbaar vervoer zoals bussen en trams, maar de technologie zou ooit ook voor elektrische voertuigen kunnen worden gebruikt.
Lees Verder
Industrie

Geluid van windturbines - feit of fictie?

Eenzame windturbine bij Bergen in Duitsland (Afbeelding: Jason, Flickr) De afgelopen jaren heeft de windindustrie over de hele wereld te maken gehad met een golf van protest tegen de bouw van onshore (en offshore) windparken. Aanvankelijk hadden de klachten betrekking op visuele impact, maar recentelijk is ook het geluid van windturbines een belangrijke bron van klachten.
Lees Verder
Industrie

Het potentieel van grafeen voor hernieuwbare energiesystemen

De structuur van grafeen Afbeelding: UCL Mathematical and Physical Science, Flickr Eerder dit jaar, eind januari, maakten de universiteiten van Manchester en Abu Dhabi hun voornemen bekend om samen te werken aan een project om schuim te produceren dat grafeen bevat, een materiaal dat bestaat uit een enkele laag koolstofatomen gerangschikt in een honingraatrooster dat 10 keer sterker is dan staal, maar 1000 keer lichter dan een vel papier per oppervlakte-eenheid.
Lees Verder
Industrie

De grootste motor ter wereld heeft 109.000 pk

Schepen die in de internationale scheepvaart worden gebruikt, hebben een grote motor nodig die voldoende vermogen levert voor een hele stad, de Wärtsilä RTA96C-14 doet het werk. 20 februari 2016 De wereldwijde scheepvaartindustrie is big business, met goederen die duizenden kilometers over zee en land. Emma Mærsk is een van de grootste containerschepen ter wereld en kan 11.000 containers vervoeren.
Lees Verder
Industrie

The Koch Brothers: een grote bedreiging voor schone energie

Karikatuur van Charles en David Koch die hun hond uitlaten Afbeeldingsbron: Donkey Hotey, Flickr Zonne-energie in de VS, en over de hele wereld in het algemeen, is op zijn hoogtepunt en staat bijna op het punt door te breken in de mainstream. Er is echter een probleem. De wereldwijde sector van hernieuwbare energie wordt luidruchtig verzet door grote belangen op het gebied van fossiele brandstoffen, en in Amerika staan ​​de beruchte Koch Brothers bovenaan de lijst van organisaties die proberen het te vernietigen.
Lees Verder