Categorie Defensie en leger


Defensie en leger

Nieuw pistool verbergt zich als een smartphone

26 maart 2016 Het debat over het recht om wapens te bezitten gaat door, maar een bedrijf uit Minnesota tilt het concept van verborgen handvuurwapens naar een heel nieuw niveau. Voor degenen die dagelijks handvuurwapens verbergen, kan het vaak omvangrijk en moeilijk zijn om het wapen op iemands lichaam te verbergen. Ontworpen om precies in je zak te passen, wordt er een nieuw pistool gemaakt dat zelfs kan worden opgevouwen om eruit te zien als een smartphone.
Lees Verder
Defensie en leger

Russisch wapen kan vijandelijke satellieten uitschakelen

20 februari 2016 Rusland kan binnenkort de macht hebben om & 39; uit te schakelen & 39; vijandelijke satellieten en kruisraketten. Het land beweert een nieuw elektronisch grondwapen te hebben ontwikkeld dat de communicatie tussen vijandelijke satellieten zou kunnen verstoren. Er is veel mysterie rondom de aankondiging, aangezien de supermacht niet vertelt hoe het nieuwe elektronische wapen werkt.
Lees Verder
Defensie en leger

DARPA's nieuwe autonome hogesnelheidsschip onderzeeër

8 april 2016 - Darpa heeft zojuist een onbemand stealth-schip ontwikkeld dat vijandige onderzeeërs kan opsporen met snelheden tot 27 knopen, hoewel de werkelijke topsnelheid waarschijnlijk geclassificeerd is. Genoemd de ACTUV voor Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel, het is ontworpen om langs bemande schepen te varen die volgens Gizmodo de gevaren in het water beneden detecteren.
Lees Verder
Defensie en leger

Amerikaanse luchtmacht vernietigt maglev-snelheidsrecord met raketslee

21 april 2016 Maglev-treinen zijn snel, heel snel. Een nieuw opgetuigde Maglev-trein, geassembleerd door de Amerikaanse luchtmacht, verbrijzelde echter het Maglev-snelheidsrecord met een verbazingwekkende 633 Mph, 120 Mph sneller dan hun vorige records slechts twee dagen eerder. Maglev-treinen werken met behulp van supergekoelde magneten die alle magnetische velden afstoten (daarover lees je hier meer) waardoor een object op een luchtkussen over het oppervlak kan zweven.
Lees Verder
Defensie en leger

China heeft met succes een nieuwe hypersonische raket getest

29 april 2016 Volgens het Pentagon heeft China een succesvolle test voltooid van hun hypersone raket, die mogelijk nucleaire kernkoppen door gebieden met raketafweertechnologieën zou kunnen vervoeren. Niet-benoemde regeringsfunctionarissen bevestigden de test, volgens de Washington Free Beacon, die velen bezorgd maakt over de mogelijke implicaties.
Lees Verder