Categorie Architectuur

Deze man bouwde vanuit het niets een hut met pannendak
Architectuur

Deze man bouwde vanuit het niets een hut met pannendak

18 juli 2016 - Een Australische man wiens naam nog steeds een mysterieuze man is met vrijwel geen buitentraining, bouwde in slechts 2 maanden een hele betegelde hut helemaal opnieuw. De video is een beetje lang, maar ik verzeker je dat je gebiologeerd zult zijn naarmate het project zich ontwikkelt. De man runt een YouTube-kanaal genaamd primitieve technologie, waar hij, natuurlijk, huizen en gereedschappen bouwt zonder enig in de winkel gekocht gereedschap of enig ander item te gebruiken .

Lees Verder

Architectuur

Student bouwt een klein huis voor $ 15.000

7 februari 2016 De kosten van een universiteit in Amerika zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor velen zich afvragen of het het wel waard is. Design-majoor Joel Weber wilde de dure slaapzaalomgeving vermijden, dus bouwde hij gewoon zijn eigen huis. Hij gaf uiteindelijk slechts $ 15.000 uit aan dit goed ontworpen kleine huis van 145 vierkante meter, waardoor hij tonnen geld bespaarde om weer in zijn opleiding te investeren.
Lees Verder
Architectuur

Dit Lego-achtige huis kan in vier dagen worden gebouwd met slechts een schroevendraaier

Dit speciale type huis kan op een manier worden gebouwd die erg lijkt op de manier waarop Lego-huizen worden gebouwd. 8 februari 2016 Een Frans bedrijf, Multipod Studio, heeft een prototype ontwikkeld voor PopUp house, een speciaal type huis dat kan worden gebouwd op een manier die erg lijkt op de manier waarop Lego-huizen worden gebouwd. Het idee is heel simpel; ze wilden een manier vinden om een ​​huis te bouwen dat goed ontworpen, goedkoop en energiezuinig is.
Lees Verder
Architectuur

300 jaar oude bibliotheek herbergt ongelooflijke artefacten

De Trinity College Library herbergt enkele van 's werelds meest waardevolle manuscripten en artefacten die teruggaan tot 800 na Chr. 30 maart 2016 De grootste bibliotheek van Ierland is meer dan 300 jaar oud en herbergt een aantal behoorlijk verbazingwekkende artefacten. Dit prachtige gebouw is de thuisbasis van de beroemde Book of Kells, een verlicht manuscript van de vier bijbelse evangeliën daterend uit het jaar 800 na Christus.
Lees Verder
Architectuur

Japanse architect ontwerpt een "onzichtbare" trein

14 april 2016 Ja, je hebt het goed gehoord, Japan zal binnenkort een onzichtbare trein door het land laten rijden in de zoektocht van één architect om ontwerpen te maken die opgaan in de omgeving. De architect achter het project, Kazuyo Sejima, heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de felbegeerde Pritzkerprijs voor design.
Lees Verder
Architectuur

De mysterieuze landbouwterrassen van de Inca's

12 april 2016 In Peru bestaat een mysterieuze Inca-archeologische vindplaats met concentrische terrassen die lijken op oude Griekse amfitheaters. De Inca-beschaving ontstond ergens in het begin van de 13e eeuw uit de hooglanden van Peru en het laatste Inca-bolwerk werd in 1572 veroverd door de Spanjaarden. Deze visueel fascinerende terrassen zijn te vinden in de stad Moray, ongeveer 50 km ten noordwesten van Cuzco en ze bezitten een aantal ongebruikelijke eigenschappen.
Lees Verder
Architectuur

Koolstofvezelstrengen kunnen gebouwen redden van aardbevingen

17 april 2016 Aardbevingen zijn een van de meest destructieve krachten op aarde. Terwijl tektonische platen botsen en wrijven, worden enorme hoeveelheden potentiële energie ontketend terwijl ze snel langs elkaar heen schieten - als knipende vingers, maar met waanzinnig grote rotsen die op een zee van magma drijven. De meeste gebouwen storten niet in door de daadwerkelijke aardbeving, maar eerder door de verplaatsing van de fundering waardoor het bovenste deel gaat slingeren, resoneren totdat de trekkrachten te groot zijn waardoor het gebouw instort (zie onderstaande video voor een voorbeeld).
Lees Verder
Architectuur

Japanse boom bretels voorkomen dat takken breken in de sneeuw

30 april 2016 Afbeeldingsbron: Flickr Als je ooit in de winter in een Japanse boomtuin bent geweest, heb je misschien vreemde bamboestokken gezien die uit de grond staken met touwen die rond waren vastgemaakt aan de takken van bomen. Dit is niet alleen een versiering, maar het is juist hoe ze voorkomen dat bomen en struiken breken onder de intense sneeuwbelasting.
Lees Verder
Architectuur

Gigantische boekenplank van de openbare bibliotheek van Kansas City

De meest opvallende en ongewone aanblik in Kansas City, Missouri, is de gigantische boekenplank die de voorkant van de garage van de openbare bibliotheek bedekt. ​​5 mei 2016 De meest opvallende en ongewone aanblik in het centrum van Kansas City, Missouri, is de gigantische boekenplankgevel die de de voorzijde van de parkeergarage van de openbare bibliotheek.
Lees Verder
Architectuur

Onderzoekers ontdekken Ancient Underground Hydraulics Network

3 mei 2016 Eeuwenlang zijn er in Peru door de Nasca-bevolking omzoomde rotsformaties genaamd puquio geweest, maar tot nu toe wist niemand echt waar ze voor waren. Een team van onderzoekers onder leiding van Rosa Lasaponara van het Institute of Methodologies for Environmental Analysis, suggereert dat ze daadwerkelijk werden gebruikt als een waterverzamel- en distributiesysteem voor de oude beschaving.
Lees Verder
Architectuur

Kunstenaar ontwerpt precies gesneden houten koraalriffen

5 mei 2016 Een in LA gevestigde kunstenaar heeft zich laten inspireren door koraalriffen en creëert een aantal verbluffend mooie lasergesneden houten sculpturen die een vrij statement maken voor de ingang van iedereen. Het hieronder afgebeelde werk van kunstenaar Joshua Abarbanel is een van zijn grotere stukken, maar hij maakt ook andere kleinere sculpturen met vergelijkbare ontwerpen.
Lees Verder
Architectuur

Grootste cruiseschip ooit met een waterglijbaan van 10 verdiepingen

17 mei 2016 Afbeeldingsbron: Royal Carribean Royal Carribean heeft zojuist het grootste cruiseschip ter wereld in bezit genomen en het is verbluffend, zelfs met een waterglijbaan van 10 verdiepingen aan de achterkant. Dit schip, dat de Harmony of the Seas wordt genoemd, is een technisch meesterwerk en er is maar heel weinig dat je doet beseffen dat je tijdens een cruise midden op de oceaan drijft.
Lees Verder
Architectuur

Autonomous Sphere Garden laat planten groeien door te rollen

16 mei 2016 Tuinieren kan hard werken zijn, maar het kan ook een van de meest lonende taken zijn die u overdag voltooit. Veel fruit- en groenteplanten hebben constante zorg nodig om ze te beschermen tegen insecten en ongedierte, maar er komt een nieuwe bolvormige tuin aan. met groene vingers naar het volgende niveau. In plaats van zelf voor je planten te moeten zorgen, hebben onderzoekers een manier gevonden om planten in een bol te plaatsen en ze hun eigen water en zonlicht te laten vinden, aldus Science Alert.
Lees Verder
Architectuur

Oude bouwtechnieken verbinden hout zonder lijm of nagels

Voordat er complexe houtlijmen of schroeven waren, gebruikten Japanse vakmensen een reeks in elkaar grijpende verbindingen om hout voor constructies te verbinden. 27 mei 2016 Voordat er complexe houtlijmen en schroeven waren, gebruikten Japanse vakmensen een reeks in elkaar grijpende verbindingen om hout te verbinden voor constructies en balken . Er zijn tegenwoordig veel methoden voor het in elkaar grijpen van verbindingen in houtbewerking, maar over het algemeen hebben ze allemaal een vorm van extra bevestiging nodig.
Lees Verder
Architectuur

Betaalbaar en duurzaam kartonnen huis gaat 100 jaar mee

26 mei 2016 Veel bedrijven hebben innovatieve oplossingen gevonden om op de woningmarkt te brengen. Of het nu gaat om tiny houses of uniek gefabriceerde woningen, er zijn veel opties voor de huidige huizenkoper. Een bedrijf, Fiction Factory, heeft een huis gemaakt dat snel in secties kan worden vervaardigd en de structuur is gemaakt van karton.
Lees Verder
Architectuur

Transportcentrum World Trade Center schiet omhoog boven budget

27 mei 2016 Afbeeldingsbron: Flickr Toen de World Trade Centers in 2001 werden neergehaald, vernietigde het daaropvolgende puin ook het ondergrondse metrosysteem. Als blijk van solidariteit heeft New York het duurste treinstation dat ooit is gebouwd, gefinancierd voor een bedrag van US $ 4 miljard. Ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava, is de enorme gangstructuur bedoeld om te lijken op twee handen die een duif loslaten.
Lees Verder
Architectuur

Het duurste huis ter wereld staat 27 verhalen hoog

7 juni 2016 Mukesh Ambani, een van de rijkste mannen ter wereld, bouwde voor zichzelf het duurste huis ter wereld, met een hoogte van 27 verdiepingen in Zuid-Mumbai. Ambani, voorzitter van Reliance Industries, behoort de afgelopen 10 jaar tot de machtigste mensen ter wereld. De privéwoning heeft 24/7 een staf van meer dan 600 mensen om het ongelooflijke huis draaiende te houden.
Lees Verder
Architectuur

Wolkenkrabber bedekt met zonnepanelen is de grootste van Europa

2 juni 2016 Afbeeldingsbron: Wikimedia Een kantoortoren aan Miller Street in Manchester, Engeland, is volledig bedekt met zonnepanelen, die worden gebruikt om het energieverbruik van de verzekeringsmaatschappij binnen te compenseren. De toren werd voor het eerst gebouwd in 1962, maar werd eerst bedekt met een gevel met mozaïektegels. Deze kleine tegels werden een probleem voor het gebouw en bleven 40 jaar lang van het gezicht vallen totdat er een grote renovatie werd uitgevoerd.
Lees Verder
Architectuur

Inspirerende video toont stedelijke groei in Shanghai door de jaren heen

4 juni 2016 Veel steden over de hele wereld hebben de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt in hun stedelijke centra, en Shanghai heeft misschien wel een van de meest dramatische veranderingen doorgemaakt. De stad in China was slechts dertig jaar geleden een vlakke stedelijke metropool met weelderig groen en uitgestrekte parken. Hoewel bepaalde parken nog steeds aanwezig zijn, heeft Shanghai de wolkenkrabberbug opgevangen en de afgelopen jaren naar boven uitgebreid.
Lees Verder
Architectuur

Uitgestrekte Basilica Cisterne gebouwd uit geborgen ruïnes

In opdracht van keizer Justinianus I in 532 na Christus, is de Basilica Cisterne 140 meter lang en 70 meter breed, en kan 100.000 ton water bevatten. 8 november 2019 Tijdens het Romeinse rijk zou het hedendaagse Istanbul, Turkije de locatie zijn geweest van Constant in Opel. Onder deze stad bouwden het Romeinse en later het Byzantijnse rijk een uitgebreid systeem van reservoirs om drinkwater op te slaan voor de bewoners.
Lees Verder
Architectuur

Sandcastle houdt een auto omhoog door slimme techniek!

06 juni 2016 Bijna elk kind houdt van een goed zandkasteel. Het bouwen van een hoge kan echter een vervelende taak blijken te zijn, aangezien zand de neiging heeft om af te schuiven en in te storten, waardoor het lijkt op iets dat lijkt op een trieste piramide in plaats van op een prachtig kasteel. Met wat slimme techniek kan afschuiving echter worden voorkomen met enkele eenvoudige aanpassingen.
Lees Verder