Hoe

Hoe maak je een xylofoon uit een windgong

Hoe maak je een xylofoon uit een windgong

De eerste stap was dat ze besloot welk instrument ze moest maken. Ze wist dat ze een xylofoon wilde en besloot een oude windgong te gebruiken die we al hadden.

Vervolgens ontwierp ze haar xylofoon. Alle benodigdheden die ze gebruikte, waren items die we al bij ons hadden. Ze besloot om houten pluggen te gebruiken omdat ze zouden helpen bij het absorberen. Ze voegde ook schuim toe.

Ze legde haar project uit om het ontwerp te bespotten met de benodigdheden die ze had. Het eerste ontwerp mislukte, dus ze paste het aan en probeerde het opnieuw. Succes!

De 1 inch houten kogelknoppen moeten door een volwassene worden doorboord. Als je ze koopt, gaan de gaten pas halverwege.

Hier is een foto van de meeste benodigdheden die ze gebruikte. Ze gebruikte ook een vijl, maar die zit in haar gereedschapskist. (Ja, ze heeft haar eigen gereedschapskist!) Ze gebruikte al haar eigen gereedschap, maar mama en papa gebruikten de boormachine.

Meet en markeer waar u wilt boren.

Laat een volwassene de gaten voor je boren

Snijd de schuimrubberen hoes in 4 stukken en schuif deze op de pootjes van de xylofoon. Boor de schroef door de kogelknop en de basisplugstang in de poten.

Plaats op deze manier een kogelknop op elke plaats waar de deuvelstangen samenkomen. Gebruik hiervoor langere schroeven. Dit geeft het stabiliteit.

Steek een kortere schroef in elk van de resterende 10 knoppen (1 knop is voor de hamer, plaats geen schroef in die knop)

Als de schroef niet door de knop glijdt, gebruik dan een schroevendraaier om hem erdoor te draaien.

Bevestig de resterende 10 knoppen aan de basis van uw xylofoon. Ze gebruikte een schroevendraaier om de hare te bevestigen, je kunt ook een boormachine gebruiken.

Op deze foto kun je de hamer zien. Ze gebruikte een kookspies en een stuk ducttape van dezelfde lengte. Ze rolde de spies over het plakband dat het bedekte en maakte het dikker. Het paste dan in de knop.

De klokken moeten voldoende ruimte hebben tussen de knoppen om te kunnen trillen. Ze moest de zijkanten van enkele knoppen vijlen om de benodigde ruimte te krijgen.

Maak een close-up van het gebied dat ze opvult.

Zij en haar vader bedachten welke noot elke gong speelde en ze markeerde deze op de gong en ook op de basis.

Letters bovenop het klokkenspel en bijbehorende letters eronder.


Bekijk de video: Code downloaden op de micro:bit. expeditie micro:bit. FutureNL (Januari- 2022).