Hoe

Hoe gebroken rijstcongee te koken met Chinese worst

Hoe gebroken rijstcongee te koken met Chinese worst

Was en schil de gember, snijd lente-uitjes en Chinese worst. Zet de helft van de lente-uitjes apart om later te garneren.

Doe rijst, olie, worstjes, de helft van de bosui en gember in een pan op hoog vuur. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten. Roer goed, dit verbrandt overtollig zetmeel en verzegelt de smaak van de rijst.

Zet het vuur laag tot medium en voeg 12 kopjes bouillon of water toe

Optionele stap. Eeuwse eieren zijn een verworven smaak. Als je ze niet lekker vindt, gebruik dan gezouten eendeneieren of een kippenei. Kook 3-eeuwse eieren 5 minuten in een aparte pan en laat ze afkoelen

Dek af en laat 40 minuten sudderen op middelhoog vuur. Controleer de pot elke 20 minuten en roer indien nodig. Voeg indien nodig nog eens 2 tot 4 kopjes water toe (congee moet nat zijn, zoals een dikke soep)

De congee moet dik zijn en een natte consistentie hebben. Als het te droog is, voeg aan het einde nog 2 kopjes water op kamertemperatuur toe en roer erdoor.

Schil en snijd eeuwenoude eieren, bereid garnituren van de overgebleven lente-ui, chili, koriander (koriander) en munt. Mijn lente-ui had een bloemknop, dus ik heb deze toegevoegd

Schep in een kom. Voeg garnituren toe van munt, chili, lente-ui, koriander. Sprenkel sesamolie, sojasaus en peper naar smaak. Gelukkig eten!


Bekijk de video: Beef and vegetable porridge Soegogi-yachaejuk: 쇠고기야채죽 (Januari- 2022).