Hoe

Hoe Senegalese rijst en vis / vlees te maken

Hoe Senegalese rijst en vis / vlees te maken

Ingrediënten ... de groenten op de ingrediëntenlijst zijn optioneel ... kies groenten die je lekker vindt

Begin met het koken van het vlees ... na het wassen / schoonmaken. Kook ongeveer 1,5 uur, haal het dan uit het water (bespaar het water) en plaats het vlees in de oven, bedekt met folie, op 325F gedurende 35-40 minuten

Als u vis gebruikt, kook deze dan niet! Gebruik verse vis, bij voorkeur met graten. De vis moet taai zijn en goed bestand zijn tegen frituren. Maal samen 1 maggiblokje, 2 teentjes knoflook en een half bosje peterselie.

Vul de vis met dit mengsel en frituur (of bak in de oven) op hoog vuur. Zet de vis apart en doe hem later in de pan bovenop de rijst. Sorry geen foto's van deze stap !!

Verhit olie ... net genoeg om de bodem van de pan te bedekken. Zorg ervoor dat u een grote pan gebruikt met een goed sluitend deksel.

Spoel de rijst af tot het water helder is. Doe vers water in de kom met de rijst. Was en bereid je groenten voor. Doe ze in de kom met de rijst en het water.

Hak de ui, groene paprika en knoflook fijn.

Snijd de bovenkant van de tomaten. Gooi de toppen weg. Knijp het vruchtvlees uit de tomaten rechtstreeks in de hete olie.

Voeg de uien, knoflook, paprika, laurierblad en scotch bonnet-peper toe aan de olie. Gebruik hoog vuur en kook tot de uien doorschijnend zijn. Voeg zout toe.

Voeg de wortels, gemalen garnalen en Maggi-blokjes toe ... kook ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Voeg tomatenconcentraat en de tamarindepasta toe. Voeg de tijm en kerriepoeder toe. Roer alles door elkaar. Middelmatig tot hoog vuur.

Giet het water van de rijst.

Voeg de rijst toe aan de pan. Roer het goed zodat de rijst bedekt is met de vloeistof in de pot. Overweeg om de scotch bonnet-peper te verwijderen als je niet van pittig eten houdt! Je kunt het nu opzij zetten ...

Voeg ongeveer 2 kopjes bouillon toe die is gemaakt door het vlees te koken. Voeg nu het vlees toe, OF het vlees kan op de rijst worden gelegd als het bijna gaar is. Roeren.

Kook de groenten ongeveer 8 minuten in een aparte pan. Giet vervolgens de groenten af ​​en doe ze in de pan met de rijst. Leg een laag folie over de pan om de rijst met stoom te koken. Doe het deksel erop.

Laat 20-25 minuten op zeer laag vuur stomen / koken. Zet het vuur uit en laat het nog 15 minuten staan. Afgewerkt! Serveer met verse limoenpartjes en de scotch bonnetpeper! Eet smakelijk!


Bekijk de video: Paellas Velarte - Elaboración auténtica paella valenciana hecha a leña (Januari- 2022).