Hoe

Kardemom en limoen-kokosmakronen bakken

Kardemom en limoen-kokosmakronen bakken

Iemand heeft zijn noten in de keuken achtergelaten! Kokosnoten, gek. Om precies te zijn, een gigantische zak van 2,5 kg gedroogde kokos werd op het werk in de keuken achtergelaten. Ik kon het daar niet zomaar achterlaten ...

Zet je oven aan en zet hem op 160C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconen mat. Coconut, welkom op het hoogtepunt van je carrière. Zeg hallo tegen je vrienden. Dit is zo goed als het kan voor jou schat.

Maal de kardemom tot een fijn poeder. Kokosnoot is een dominante dame, dus gebruik 6 - 8 kruidnagels om een ​​mooie kardemomsmaak te krijgen of 4 - 6 kruidnagels als je van subtiele bloemblaadjes houdt.

Klop de twee eiwitten in een grote kom een ​​beetje schuimig. Voeg 1 eetlepel limoensap toe en klop een minuut, voeg dan de andere 1 eetlepel limoensap toe en klop tot je zachte pieken hebt.

Voeg vanaf dit punt de suiker 1-2 eetlepels per keer toe en klop elke keer tot alles is opgenomen.

Ga op deze manier door met het toevoegen van alle suiker met 1-2 eetlepels per keer totdat alles op is en je pieken allemaal stijf en glanzend zijn en zo.

Vouw de gemalen amandelen, kardemom en zout erdoor.

Voeg vervolgens de gedroogde kokosnoot toe.

Voeg als laatste de schil van twee limoenen toe.

Vouw, vouw, vouw totdat alle ingrediënten net zijn gecombineerd. Het uiteindelijke mengsel wordt plakkerig en zo willen we het.

Verdeel het mengsel met je handen of een ijsschepje in 16 hopen heerlijkheid en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat. Weeg ze als je een beetje OCS bent - de mijne was ongeveer 30 gram per stuk.

My, my, my, my, my, my, my. Zulke machtige parmantige heuvels heb je.

Bak in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten licht goudbruin. Verwijder en laat volledig afkoelen.

Als je klaar bent om over die heuvels te dippen en te besprenkelen, smelt en temper je chocolade dan met een dubbele boiler of magnetron.

Doop de bodem of de zijkanten in de chocolade. Of bedek ze helemaal. Jouw heuvels, jouw regels.

Laat uw chocoladedip bitterkoekjes op een met bakpapier bekleed rooster tot de chocolade hard is geworden. Misschien wilt u ze in de koelkast of vriezer leggen om het proces te versnellen.

Wees creatief met verschillende smaken. Ik gebruikte pure chocolade met limoenschil, melkchocolade met mesquite en witte chocolade met extra gemalen kardemom.

Ga nu heen en wees kokosnootachtig!


Bekijk de video: Surinaamse kokosmakronen (Januari- 2022).