Bedrijf

Amazon verschuift werknemers naar een werkweek van 30 uur

Amazon verschuift werknemers naar een werkweek van 30 uur

De grootste internetwinkelier ter wereld verandert zijn werkstructuur om sommige deeltijdwerkers 30-urige werkweken te geven met dezelfde voordelen. De inspanning komt in de vorm van een geprogrammeerde pilot die is gericht op hoe het bedrijf 30-urige werkweken in hun infrastructuur kan integreren. Iets meer dan 10 deeltijdwerkers mogen volgens Business Insider 30-urige weken inloggen en dezelfde voltijdse voordelenpakketten behouden. Ze worden natuurlijk niet betaald voor de tijd dat ze niet werken, maar Amazon test de opzet om te zien of werknemers de voorkeur geven aan het nieuwe systeem.

In termen van de gemiddelde werkweek wordt het over het algemeen langer. Recente onderzoeken hebben de normale Amerikaanse werknemer in werkweken van 50 en 60 uur geduwd, wat niet goed is voor onze algehele gezondheid. Lange weken als deze zijn vooral negatief als het gaat om lopende banden en repetitief werk, net als veel parttime Amazon-werknemers.

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Veel andere grote bedrijven hebben gespeeld met het idee van minder werkweken, en ze hebben allemaal gemerkt dat werknemers over het algemeen veel productiever zijn. Productiever, zelfs in vergelijking met hun output van een 40-urige werkweek. Wie weet, misschien wordt je werkweek kort, maar helaas zal het waarschijnlijk niet ...

ZIE OOK: Amazon onthult een doe-het-zelf-echoluidspreker


Bekijk de video: WE HEBBEN EEN BUS GEKOCHT u0026 IK KOM IN EEN RECLAME SPOT 119 (December 2021).