Ontwerp

Unieke watertafels betoveren de pracht van half onder water staande dieren

Unieke watertafels betoveren de pracht van half onder water staande dieren

[Afbeeldingsbron: Bewerkt/ Derek Pearce]

Ontwerper en kunstenaar Derek Pearce verkent onontgonnen wateren met zijn betoverende Watertafels.

De unieke tafels betoveren de pracht van half ondergedompelde dieren die vredig in het water leven. Zijn werk is bedoeld om mensen uniek te laten denken en om de dagelijkse maatschappelijke gewoonten uit te dagen in een poging om vrije gedachten aan te moedigen en individualiteit uit te drukken.

Nadat hij contact had opgenomen met Pearce, legde hij ons uit over zijn motivatie achter zijn werk.

"Einstein zei: 'Verbeelding is belangrijker dan kennis' en wat voor mij belangrijk is, is creatief denken en de 'waar-met-alles'-ideeën om ideeën in praktijk te brengen. Wat betreft scholing, hoeven we niet langer hoofden met informatie, kunnen ze nu gewoon klikken. Wat kinderen echt moeten weten is; hoe te denken (!) en hoe creatief te denken. Niet alleen faalt de school hier, maar ook in de waarde van praktische ervaring met het maken en de gevoel voor materialen en technieken. "

Pearce is gekwalificeerd om les te geven, maar in plaats daarvan gebruikt hij zijn artistieke vaardigheden om zijn boodschappen over te brengen.

Om de tafels te maken, begint Pearce met een enorm stuk massief lindehout. De vormen worden vervolgens grof uitgesneden en gedurende een periode van enkele maanden gedroogd. De ruwe snede wordt vervolgens nauwkeurig verfijnd, met veel detail uitgesneden die vervolgens wordt afgewerkt met polyurethaanpolish en op wielen wordt gezet. Het tafelblad is gemaakt van 10 mm dik gehard glas.

De tafels variëren in prijs en worden op bestelling gemaakt. Zijn werk reikt echter ook verder dan het artistieke domein. In een poging om milieuvriendelijker te worden, besloot Pearce om een ​​zelfvoorzienend huis met twee slaapkamers te bouwen.

Ik heb [onlangs] ons eigen 2 bed, Self Build Eco House gebouwd dat een experiment was, bouwen met Sips Panels, Schroefpalen, Icenene Spray Insulation, Air Source Heating en Heat Recovery Ventilatie. We hebben regenwateroogst die wordt gebruikt om het toilet door te spoelen. Ik heb gelegeerde steigerbalken gebruikt in plaats van staal en het hele project is gebouwd zonder tekeningen (afgezien van de verhogingen die nodig zijn voor de bouwvergunning). Ik werk meestal zonder tekeningen - ik neem liever beslissingen terwijl ik ga met de materialen in mijn handen dan op een stuk papier of scherm - op die manier hebben we geen fouten gemaakt - De meeste berekeningen werden na de bouw gedaan en het was allemaal tevreden met de bouwcontrole.

Hieronder zie je meer van zijn creaties uit de serie 'Watertafels'

[Afbeeldingsbron: Derek Pearce]

[Afbeeldingsbron: Derek Pearce]

[Afbeeldingsbron: Derek Pearce]

[Afbeeldingsbron: Derek Pearce]

Je kunt meer van zijn werk zien op zijn websites, inclusief zijn watertafels en andere werken.

Geschreven door Maverick Baker


Bekijk de video: 10 Meest Geloofwaardige Geest Verschijningen (Januari- 2022).