Innovatie

Maak kennis met de gigantische desktop-iPod uit de jaren 70

Maak kennis met de gigantische desktop-iPod uit de jaren 70

In de tijd vóór iPods en draagbare muziekspelers moesten mensen genoegen nemen met grote collecties cassettes, cd's en andere muziekopslagapparaten om hun favoriete nummers op te zetten. In de jaren zeventig bestonden er maar weinig machines die grote hoeveelheden muziek gemakkelijk speelbaar konden houden voor thuisgebruik. Deze machine, de RS-296 genaamd, was in staat om voor 2 dagen aan cassettebandjes in voorraad te houden, klaar om af te spelen wanneer de gebruiker maar wilde. Het woog 40 pond en is een van de weinige apparaten die een systeem heeft geïmplementeerd om veel cassettes op te slaan en af ​​te spelen.

Uiteindelijk werd dit apparaat verslagen toen de cd meer de overhand kreeg, maar op dat moment was dit top van de lijn. Er werden maximaal 20 cassettes in de RS-296 geladen, die een draaiend wiel had dat zou draaien om albums te selecteren of te wisselen. Het is eigenlijk vrij gelijkaardig aan hoe een platenspeler werkte in functie, behalve waar één plaat zou worden geplaatst, waren er 20 cassettebandjes. Cassettes hadden hun nadelen, net als de machine. De machine kon volgens Gizmodo niet vooruitspoelen, nummers overslaan of zelfs de ene kant van een band eerder afspelen dan de andere.

[Afbeeldingsbron: Techmoan]

Als je dit apparaat in de jaren zeventig in handen had willen krijgen, zou het je het huidige equivalent van $ 1.000 hebben gekost. Onnodig te zeggen dat het nogal interessante apparaat nooit echt van de grond kwam.

ZIE OOK: U kunt uw eigen persoonlijke IoT hebben met MESH


Bekijk de video: I bought a Zune in 2020. (Januari- 2022).