Industrie

Millennium Tower in San Francisco zinkt

Millennium Tower in San Francisco zinkt

EEN $ 350 miljoen wolkenkrabber in San Francisco is de afgelopen 8 jaar 16 inch gezonken en is ook naar één kant gaan kantelen. De Millennium Tower is gevuld met appartementen voor de rijken en beroemdheden, met variërende prijzen boven $ 10 miljoen. Volgens de San Francisco Chronicle werd een onafhankelijke aannemer ingehuurd om de omvang van de afwikkelingsproblemen voor het gebouw te bepalen, en nu is het de taak om ze op te lossen. Voorlopig leunt de luxe wolkenkrabber met 58 verdiepingen 2 centimeter naar het noordwesten vanwege gebreken in de fundering van de structuur.

Analyse van het constructie- en funderingsproces had veel ingenieurs een idee kunnen geven van de problemen waarmee het gebouw in de toekomst te maken zou krijgen. Er werd geregistreerd dat bemanningen vele modderige gaten opvulden met grind en aggregaat om de grond hopelijk te stabiliseren. Aangezien de bouwplaats dichter bij de baai ligt, is de grond onder de constructie modderig en kan deze soms sterk verzadigd raken. De Millenniumtoren werd ook gebouwd met een betonnen balk- en plaatconstructie, die veel zwaarder is dan een traditionele stalen constructie.

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Aangezien het gebied vaak seismisch actief is, moeten problemen zoals dit extreme zink- en kantelprobleem echt worden opgelost. Volgens Tech Insider stellen ingenieurs momenteel voor om beton onder het gebouw te pompen om de aarde hopelijk te stabiliseren. Zoals u zich misschien kunt voorstellen, zal deze oplossing niet goedkoop zijn.

ZIE OOK: Wolkenkrabber bedekt met zonnepanelen is de grootste van Europa


Bekijk de video: Millennium Tower - The Leaning Tower of San Francisco (Januari- 2022).