Innovatie

BEKIJK: ATM-skimmer in realtime gevangen door beveiligingsonderzoeker

BEKIJK: ATM-skimmer in realtime gevangen door beveiligingsonderzoeker

Creditcardafschuimer die wordt gebruikt om kaartinformatie te stelen [Afbeeldingsbron: Bewerkt / YouTube]

Hoewel de dreiging van online hacken elke dag toeneemt, met grote hoeveelheden accounts die over de hele wereld worden gecompromitteerd, is een plek die sommige mensen misschien over het hoofd hebben gezien, de beveiliging bij geldautomaten. Echter, zoals deze beveiligingsonderzoeker ontdekte, kan zelfs de fysieke beveiliging van een geldautomaat niet beschermen tegen creditcarddiefstal.

Hoewel codering en beveiligingspinnen een lange weg afleggen tegen verdediging tegen aanvallers, is het blijkbaar nergens veilig om uw creditcard te gebruiken.

Benjamin Tedesco, een cyberbeveiligingsexpert, was op vakantie in Wenen, Oostenrijk, toen hij wat geld ging halen bij een lokale geldautomaat. Zijn paranoia begon echter een beetje inconsequent te zijn op de machine. Terwijl hij dichterbij tuurde, ziet hij een lijmkraal uit de kaartsleuf steken. Bij nader onderzoek ontdekte Tedesco dat de behuizing kon worden verwijderd, waardoor de donkere aard van de zaak werd onthuld.

"Ik ging naar de pinautomaat en trok een beetje aan de kaartlezer als je wilt, en dit kwam er letterlijk uit,"

zei Tedesco tegen Fox 5 terwijl hij het apparaat voor het afromen van geldautomaten liet zien dat hij in Wenen, Oostenrijk had ontdekt. Hij gaat door,

“Toen het los begon te komen, merkte ik dat er een beetje lijmresten achterbleven. Toen besefte ik dat het eigenlijk een secundair overlay-apparaat was. "

Nadat hij hem had omgedraaid om de professioneel ogende zaak te onderzoeken, ontdekte Tedesco draden en sensoren die waren ontworpen om de creditcardgegevens van mensen te stelen. De op maat gemaakte behuizing is opmerkelijk nauwkeurig - bijna niet te onderscheiden van de echte hoes. Gelukkig zag Tedesco een kleine lijmdruppel die hem van de wijs bracht. Ondanks zijn gelukkige ontdekking waarschuwt Tedesco dat er tekenen kunnen zijn van grotere problemen.

"Voor zover ik hier kan zien, ziet het er bijna uit in massa geproduceerd, wat zorgwekkend kan zijn omdat er nog veel meer van kunnen zijn,"

"Als je [naar het apparaat] kijkt, verschijnt deze batterij. Ik heb er niets op aangesloten, maar de batterij lijkt wegwerpbaar. "

Tedesco nam contact op met de lokale autoriteiten waarmee hij momenteel samenwerkt om meer details over de complexiteit en schaal van de machines te ontdekken.

Elk jaar worden miljoenen dollars gestolen van onschuldige burgers. Helaas hebben de verantwoordelijken van de meedogenloze dief de traditionele inbraakmethoden lang overleefd. Nu, met moderne technologie aan hun zijde, bedenken deze schurken voortdurend nieuwe methoden om geld te stelen van onschuldige mensen. Het is absoluut noodzakelijk dat u er niet alleen voor zorgt dat uw bankgegevens veilig online worden bewaard, maar ook in de echte wereld. Zorg er altijd voor dat je je pin bedekt en zorg ervoor dat niemand kijkt. Controleer ook of er geen omslag is die uw informatie steelt, zoals degene die door Tedesco is ontdekt.

ZIE OOK: Beveiligingsbedrijf wil auto's die zijn uitgerust met antivirussoftware

Geschreven door Maverick Baker


Bekijk de video: 8 On Your Side: Get a closer look at how ATM skimming devices work (Januari- 2022).