Architectuur

Deze man bouwde vanuit het niets een hut met pannendak

Deze man bouwde vanuit het niets een hut met pannendak

Een Australische man wiens naam nog steeds een mysterieuze man is en vrijwel geen buitentraining heeft gehad, bouwde een hele betegelde hut helemaal opnieuw 2 maanden. De video is een beetje lang, maar ik verzeker je dat je gebiologeerd zult zijn naarmate het project vordert.

De man runt een YouTube-kanaal met de naam primitieve technologie, waar hij natuurlijk huizen en gereedschappen bouwt zonder enig in de winkel gekocht gereedschap of enig ander item te gebruiken. In zijn meest complexe bouw tot nu toe laat hij zien hoe je in een bos een hut met pannendak kunt bouwen uit basismaterialen. De hut is compleet met vloerverwarming en een toekomstige aanpassing zal ook een open haard introduceren.

De man begint met het gebruik van een keltstenen bijl die hij eerder met de hand heeft gemaakt en het kappen van het benodigde hout. De lay-out was een ontwerp van 2x2 vierkante meter. Na het graven van 6 palen in de grond en het aanleggen van een basisinfrastructuur, neemt de echte magie het over. Eerst ontwerpt hij een oven gemaakt van modder om al zijn materialen te verharden. Daarna, na het verzamelen van een hoop klei, vormt hij een reeks kamertegels. Ze worden vervolgens in de oven geplaatst om te worden uitgehard.

Hevige regen zette een domper op het project, waardoor het 36 dagen achterliep. Sommige ongebakken tegels smolten weg en de hut begon schimmel te behouden voordat hij besloot nog een toevoeging te bouwen. Er werd een prachtige houtschuur gebouwd om al zijn werk te huisvesten en te beschermen tegen de regen. Daarna is het dak afgewerkt met de pannen en is begonnen met de bouw van de muren. Bestaat uit alleen modder en stenen, het hield ongelooflijk goed stand. Er is een vloerverwarmingssysteem toegevoegd door een schuine tunnel te creëren die is bedekt met stenen uit een put voor een lager vuur. Ongelooflijk, het werkte verbazingwekkend.

Vuur eronder demonstreert vuur voor vloerverwarming
[Afbeeldingsbron: Primitieve technologieën]

102 dagen later (met meer dan een maand regen inbegrepen), was het project voltooid. Het is gewoon fascinerend om te zien hoe zo'n ingewikkeld huis kan worden gemaakt met alleen maar berenhanden. Het lijkt erop dat de moderne wereld is geklimatiseerd tot industriële productie van bijna alles, en de traditionele wortels zijn bijna vergeten. Gelukkig zorgt Primitive Technologies ervoor dat er een ongekende gids wordt gedocumenteerd over hoe je een traditionele hut kunt bouwen die gefixeerd is met alle essentiële zaken. Uiteindelijk is het bijna ongelooflijk dat hij zo'n prachtig ontwerp heeft gemaakt met alleen zijn blote handen en wat slimme vindingrijkheid. Als ik de video niet voor mezelf had gezien, zou ik zeker nep hebben genoemd. Primitive Technologies brengt de mensheid echter terug naar de wortels waar commercie en afhankelijkheid niet bestonden. In de oudheid was het de taak om een ​​duurzaam huis te bouwen. Nu wordt stap voor stap precies gedocumenteerd hoe het op een prachtige manier is gedaan. U kunt meer lezen over het project en vele anderen op zijn website: Primativetechnology.wordpress.com

ZIE OOK: Studenten ontwerpen hutten om daklozen te huisvesten voor minder dan $ 1000

Geschreven door Maverick Baker


Bekijk de video: Primitive Technology: Mud Bricks (Januari- 2022).