Innovatie

Google kondigt plan aan om 2 miljoen ontwikkelaars uit India in te huren

Google kondigt plan aan om 2 miljoen ontwikkelaars uit India in te huren

Google heeft onlangs plannen aangekondigd om het inhuren van Indiase ingenieurs en ontwikkelaars te verhogen om hun voetafdruk in het gebied te vergroten. CEO Sundar Pichai zei dat het bedrijf een nieuwe Google-campus wil creëren in de stad Hyderabad en de huidige werving wil verdubbelen. De technologieleider pusht hun Android Skills-programma waar het op gericht is 2.000 Indiase universiteiten. Meer rekrutering in dit programma zal uiteindelijk de Indiase economie helpen 4 miljoen Android-ontwikkelaars zal naar verwachting in dienst zijn in 2018.

Het Android Skills-programma maakt gebruik van een certificeringstest die het vaardigheidsniveau van een gebruiker in Android-ontwikkeling aangeeft. Een certificering in dit programma zou waarschijnlijk een baanaanbieding van Google in de regio impliceren, maar het kan volgens Opp Trends ook worden gebruikt als een onafhankelijke verificatie van vaardigheden. Deze aankondiging volgt waarschijnlijk de ontwikkeling van Apple in India met een iOS-app-programma in Bangalore.

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

De huidige wervingsdoelen zijn gericht op pas afgestudeerden van Indiase universiteiten, waarvan Google hoopt dat ze een grote gemeenschap van Android-ontwikkelaars kunnen opzetten. Het promotieprogramma wordt volgens India Today ook gesteund door de Indiase regering als een initiatief om banen te creëren.

Momenteel is Google het nummer 4 bedrijf in India wat betreft werknemers, met Apple nummer 2. Hoewel de aankondiging van het Android Works-programma dat in India beschikbaar komt waarschijnlijk in directe concurrentie staat met Apple, ziet Google het potentieel in de intelligentie van het Indiase volk.

ZIE OOK: Google onthult eindelijk hun volledig aanpasbare smartphone - Project ARA


Bekijk de video: Associate Android Developer - Deepak (December 2021).