Wetenschap

Algenkappen genereert 4 hectare equivalent zuurstof

Algenkappen genereert 4 hectare equivalent zuurstof

[Afbeeldingsbron: Ecologische Studio]

Terwijl u op een zonnige dag van de stad geniet, kan het zoeken naar schaduw een noodzakelijke taak zijn om koel te blijven. Een in Engeland gevestigde ontwerpstudio heeft een schaduwluifel gemaakt die functioneert door algen door heldere platen te pompen, waardoor de schaduw in het gebied verandert en behoorlijk wat zuurstof wordt gegenereerd. Naarmate de zon meer aanwezig wordt in een gebied, zullen er meer algen in de pompvloeistof groeien, waardoor het schaduwplatform veel minder transparant wordt en dus meer schaduw ontstaat. Een veelhoekige structuur genereert het equivalent zuurstof aan 4 hectare dicht bos, een teken van een innovatieve oplossing voor veel van de wereldproblemen. Ecologic Studios staat achter het innovatieve schaduwplatform, speciaal ontworpen voor Expo Milaan.

[Afbeeldingsbron: Ecologische Studio]

De structuur maakt gebruik van een eenvoudige hydraulische pomp om algenoplossing door de verschillende lagen van de heldere schaduwstukken te laten circuleren. Omdat het bladerdak wordt blootgesteld aan zonlicht, fotosynthetiseren en groeien de microalgen volgens Gizmag. Dit zorgt niet alleen voor een enorme hoeveelheid zuurstof, maar de kleur van de vloeistof verandert naar een dieper groen waardoor er meer schaduw ontstaat.

De grotere structuur, gebouwd voor de Milaan Expo in 2015, gegenereerd rond 150 kg biomassa met 80 procent plantaardige eiwitten, volgens inHabitat. Elke BioCanopy reageert ook op mensen die eronder lopen. Wanneer iemand voelt dat hij geniet van de schaduw, wordt de pompsnelheid verhoogd om de algengroei te stimuleren. Hieronder neemt ecoLogic Studios u mee door de opstelling van de schaduwluifel.

Tot nu toe is de BioCanopy slechts een installatiestuk, maar de mechanica achter het systeem is vrij eenvoudig. Het enige dat nodig is om het systeem te laten werken, zijn heldere bassins met kanalen aan de binnenkant, een kleine pomp, slangen en een algenzaad. Door blootstelling aan zonlicht zorgt het systeem voor schaduw en genereert het meer zuurstof voor het gebied.

[Afbeeldingsbron: Ecologische Studio]

ZIE OOK: Biologisch afbreekbare waterflessen gemaakt van algen


Bekijk de video: Charles Holden - Liquid Fueled Thorium Reactor 40 Megawatt Pilot Plant Outline @ TEAC3 (Januari- 2022).