Architectuur

China test glazen brug door erop te slaan met een voorhamer

China test glazen brug door erop te slaan met een voorhamer

China wordt beroemd vanwege het bouwen van glazen voetgangersbruggen, maar velen zijn nog steeds te bang om ooit over de precaire paden te lopen. Of je nu denkt dat het goede ideeën zijn of niet, de glazen bruggen zijn een behoorlijke adrenalinestoot om over te lopen, vooral als ze kraken terwijl er mensen op staan, zoals de laatste brug deed. Om iedereen hun veiligheid te bewijzen, besloten de bemanningen die de nieuwe brug ontwierpen de BBC uit te nodigen om een ​​voorhamer in een ruit te komen zwaaien, terwijl ze erop stonden. Deze video zal je handpalmen waarschijnlijk bezweet maken. Zou je de ingenieurs genoeg vertrouwen om het glas onder je voeten te breken?

De loopbrug die wordt aangelegd overspant 1.400 voet over de Zhangjiajie Grand Canyon, waar bezoekers volgens InHabitat de ervaring van hun leven kunnen hebben. Niet iedereen wil over een gigantische glazen brug lopen, maar degenen die dat wel willen, willen waarschijnlijk niet dat deze onder hun voeten breekt. De ruiten die worden gebruikt om de loopbrug te bouwen, zijn niet uw gewone glas, het heeft verschillende lagen van zeer sterke composiet glasplaten. Al dit glas is vergelijkbaar met het glas dat werd gebruikt op de vorige Chinese glazen brug, die verbrijzelde nadat een bezoeker een mok had laten vallen. veilig.

[Afbeeldingsbron: BBC]

Elke laag van de glazen brug kan er rond weerstaan 12 slagen van een zware voorhamer, terwijl je ondertussen het nodige gewicht vasthoudt. Dit zou betekenen dat iemand echt zou moeten proberen de brug te vernietigen om schade aan te richten, en het zou op dat moment lang duren. Glazen bruggen zijn dus ongeveer net zo veilig als normale bruggen, ze geven gewoon de extra bonus dat ze zich ongelooflijk gevaarlijk voelen.

ZIE OOK: China bouwt drijvende kerncentrales


Bekijk de video: Zhangjiajie Glass Bridge, China. 360 aerial video in 8K (December 2021).