Industrie

'S Werelds grootste geconcentreerde zonne-energiecentrale wordt gebouwd in Dubai

'S Werelds grootste geconcentreerde zonne-energiecentrale wordt gebouwd in Dubai

Vorige week werd aangekondigd dat de Dubai Water and Electricity Authority (DEWA) begint met de bouw van wat binnenkort 's werelds grootste zonne-energiecentrale zal worden, die 5 afzonderlijke faciliteiten omvat. Tegen het jaar 2020 zal de plant naar schatting produceren 1.000 MW en door voltooiing in 2030, voorbij 5.000 MW. Het project wordt gebouwd in het Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park, waar al faciliteiten aanwezig zijn om de uitbreiding van het project aan te kunnen. Een plant van deze omvang wordt nergens anders ter wereld gezien, en deze hoeveelheid stroomopwekking zal het vermogen van het emiraat verhogen met 25 procent, volgens Gizmodo.

[Afbeeldingsbron: FirstSolar / DEWA]

De huidige houder van de titel van 'werelds grootste zonne-energiecentrale' bevindt zich in Californië, de Ivanpah CSP, die genereert 392 MW van kracht. Dit wordt overschaduwd door de voorgestelde maximale generatie van het nieuwe project van DEWA. De kosten van het project zijn nog onduidelijk, maar DEWA zei dat ze de bieder met de laagste prijs zullen kiezen om vooruit te komen, niet ongebruikelijk bij grootschalige technische projecten.

[Afbeeldingsbron: Google Maps]

Na voltooiing zal deze geconcentreerde zonnecentrale (CSP) worden verwijderd 6,5 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar af van de wereldwijde energiemarkt, aldus Gulf Business. De aankondiging van deze fabriek volgt op de beslissing om 75% van alle energie van het land naar groene bronnen te verplaatsen 2050. Geconcentreerde zonne-energie is veel anders dan

Geconcentreerde zonne-energie is veel anders dan traditionele fotovoltaïsche opwekking. Geconcentreerde zonne-energiecentrales gebruiken meestal cirkelvormige reeksen spiegels, of heliostaten, die het zonlicht richten op een grote toren, die een geleidende vloeistof verwarmt. Deze vloeistof drijft vervolgens stoomturbines aan die de output elektriciteit opwekken. Deze methode heeft in veel gebieden de voorkeur omdat hierdoor 's nachts elektriciteit kan worden opgewekt in plaats van te worden beperkt door wanneer de zon schijnt.

U kunt de huidige DEWA-fabriek verkennen in de interactieve Google Earth-kaart hieronder.

ZIE OOK: Wolkenkrabber bedekt met zonnepanelen is de grootste van Europa


Bekijk de video: Burj Khalifa. DUBAI. Worlds Tallest Tower with Water Fountain මනස තන ලව උසම කළණ. ඩබය (Januari- 2022).