Architectuur

Het duurste huis ter wereld staat 27 verhalen hoog

Het duurste huis ter wereld staat 27 verhalen hoog

Mukesh Ambani, een van de rijkste mannen ter wereld, bouwde voor zichzelf het duurste huis ter wereld, met een hoogte van 27 verdiepingen in Zuid-Mumbai. Ambani, voorzitter van Reliance Industries, behoort tot de machtigste mensen ter wereld voor de laatste 10 jaar. De privéwoning heeft een staf van meer dan 600 mensen 24/7 om het ongelooflijke huis draaiende te houden. Buckingham Palace verslaat deze residentie als de duurste woning, maar Antilia, zoals dit huis wordt genoemd, is de duurste privaat woningen, gewaardeerd op bijna US $ 700 miljoen.

Antilia is vernoemd naar een mythisch eiland in de Atlantische Oceaan en dit huis heeft een architectonische schaal die zelfs de mythologie zich niet kon voorstellen. Elke verdieping heeft extra hoge plafonds, wat betekent dat het 27 verdiepingen tellende gebouw het equivalent is van een normaal gebouw 60 verdiepingen tellend gebouw. Het huis en zijn overheersende weelde zijn niet gespaard gebleven van controverse, aangezien het vorige land eigendom was van een weeshuis en werd verkocht in de veronderstelling dat het zou worden gebruikt voor de opvoeding van kansarmen.

[Afbeeldingsbron:Wikimedia]

Naast die controverse zei de Indiase marine ook dat de 3 helikopters op het gebouw illegaal waren, en de Indiase regering beweerde dat de constructie ook illegaal was. Voltooid in het begin van 2011, verhuisde Ambani pas in september naar het huis, omdat hij vreesde dat alle controverse hem 'pech' zou bezorgen.

Er zijn twee kanten aan dit huis: de overweldigende schoonheid en het technische wonder, of de onnodige constructie van deze weelderige woning. Hoewel het onroerend goed wordt geschat op $ 700 miljoen, kost het Ambani tussen 1 en 2 miljard dollar US, praten over een slechte investering. Al zegt iets me dat dit huis niet gebouwd is om verkocht te worden.

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Een woning als deze lijkt een klap in het gezicht voor de armen en behoeftigen in het gebied, maar uiteindelijk was het Ambani die het geld verdiende, en hij mag beslissen hoe hij het uitgeeft. Antilia staat nog steeds als het duurste particuliere woongebouw en zal waarschijnlijk nooit worden overtroffen.

ZIE OOK: Beroemd huis uitgehouwen uit een gigantische sequoia-stam


Bekijk de video: Top 10 Ongelofelijke Jachten (November 2021).