Architectuur

Inspirerende video toont stedelijke groei in Shanghai door de jaren heen

Inspirerende video toont stedelijke groei in Shanghai door de jaren heen

Veel steden over de hele wereld hebben de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt in hun stedelijke centra, en Shanghai heeft misschien een van de meest dramatische veranderingen ondergaan. De stad in China was slechts dertig jaar geleden een vlakke stedelijke metropool met weelderig groen en uitgestrekte parken. Hoewel bepaalde parken nog steeds aanwezig zijn, heeft Shanghai de wolkenkrabberbug opgevangen en de afgelopen jaren naar boven uitgebreid. Nu lijkt de stad op de dichtheid van New York, en een filmmaker is erop uit om aan te tonen hoe dramatisch de verandering is geweest, kijk maar eens.

Deze kunstenaars veroverden de stad via video, maar elimineerden de skyline die 30 jaar geleden niet aanwezig was. Uitgestrekte open ruimtes waar voorheen geen skyline aanwezig was, zijn niet veranderd in een rij grote torens en bedrijfsgebouwen. De groei van steden is interessant, en de techniek die bij de snelle groei een rol moet spelen, is vaak op zijn best onhandig. Stedelijke planning kost tijd, hoewel het lijkt alsof de ingenieurs achter Shanghai waren voorbereid op de snelle uitbreiding van de steden.

[Afbeeldingsbron: Claire en Max]

De filmmakers achter deze video hebben jarenlang de wereld rondgereisd, met als resultaat een aantal echt intrigerende video's. Bekijk deze eens om te zien hoe Parijs eruit zou zien als alle pistes zouden worden weggehaald.

ZIE OOK: Top 10 wonderen van civiele techniek


Bekijk de video: China Travel Diary 2018. Beijing to Shanghai (December 2021).