Industrie

Waarom kost vliegen zoveel geld?

Waarom kost vliegen zoveel geld?

De meesten van ons hebben waarschijnlijk in ons leven met een luchtvaartmaatschappij gevlogen, sommige meer dan andere, maar het enige dat elke vlucht overstijgt, zijn de ongelooflijk hoge kosten. Vliegen wordt zeker goedkoper, maar het kan nog steeds een arm en een been kosten om naar je bestemming te reizen. Het vinden van vluchten voor minder dan US $ 100 kan bijna onmogelijk zijn als u meer dan 100 mijl wilt reizen, en veel vluchten over langere afstanden kunnen oplopen tot US $ 1.000. Ben je gaan nadenken over waarom je zoveel moet betalen om in een vliegtuig te rijden? Het blijkt dat de luchtvaartmaatschappijen eigenlijk niet zoveel winst maken op die voordelige tickets. Bekijk de kosten van uw ticket opgesplitst, en het loopt snel op.

Je denkt misschien dat het betalen van US $ 300 voor die vlucht door het land afzetterij is, maar bijna al je ticketprijs gaat naar het afbetalen van toeslagen, arbeidsuren en belastingen. Het grootste deel van uw ticketprijzen gaat naar het betalen van luchthavengelden, belastingen en zelfs het betalen van de initiële investering van het vliegtuig. Een Airbus A320 kost de luchtvaartmaatschappij ongeveer US $ 107 miljoenom te kopen, en als dat wordt uitgesplitst naar het aantal passagiers dat het kan bevatten, is dat ongeveer 12 dollar per persoon, per vlucht.

[Afbeeldingsbron: Wendover Productions]

Het is niet zozeer dat de luchtvaartmaatschappijen je afzetten, hoewel dat niet wil zeggen dat ze dat niet doen, het is dat vliegen gewoon erg duur is. Vliegen wordt goedkoper en in veel gebieden is het de goedkoopste vorm van vervoer. Velen kiezen er nog steeds voor om te rijden, maar als je rekening houdt met onderhoudskosten en tijd, is vliegen meestal beter. Het is echter aannemelijk dat de luchtvaartsector opgeschud zal worden door de implementatie van de hyperloop, of zelfs zelfrijdende auto's. Wie weet ziet de toekomst van transport er over een paar jaar veel meer 'geaard' uit.

ZIE OOK: Hoe vliegen stealth-vliegtuigen onopgemerkt?


Bekijk de video: TOP 10 RIJKSTE ACTEURS TER WERELD! (Januari- 2022).