Architectuur

Transportcentrum World Trade Center schiet omhoog boven budget

Transportcentrum World Trade Center schiet omhoog boven budget

[Afbeeldingsbron: Flickr]

Toen de World Trade Centers in 2001 werden neergehaald, vernietigde het daaropvolgende puin ook het ondergrondse metrosysteem. Als blijk van solidariteit heeft New York het duurste treinstation ooit gebouwd, tegen een kostprijs van US $ 4 miljard. Ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava, is de enorme gangstructuur bedoeld om te lijken op twee handen die een duif loslaten. Het transportknooppunt is een architectonisch meesterwerk, maar het is boven het oorspronkelijke budget van US2,5 miljard, dat is nog steeds een grote som geld. Bekijk de 360 ​​° -video van binnenuit om deze structuur beter te begrijpen. Klik en sleep om verschillende delen van het gebouw te zien.

Architect Santiago Calatrava, hoewel beroemd om zijn extravagante ontwerpen, staat volgens Gizmodo ook bekend om het leveren van eindprojecten boven het budget en na deadlines. De structuur werd voltooid met een gevel van wit marmer, en sommigen noemen het de duurste gang ter wereld. De hoofdgang is meer dan 600 voet lang en bruist van eindeloze schoonheid, maar tegen welke prijs?

[Afbeeldingsbron: Flickr]

Deze structuur omvatte ook een nieuwe tunnel onder West Street tegen een gerapporteerde kostprijs van US $ 225 miljoen. Aangezien dit project door de overheid werd gefinancierd, is al het geld natuurlijk afkomstig van belastingbetalers om dit exorbitante gebouw te financieren. Dit is verreweg het duurste treinstation ooit gebouwd, en velen zijn niet erg blij dat ze het hebben gefinancierd met hun zuurverdiende geld.

De constructies die zijn gebouwd in de nasleep van de aanslagen op het World Trade Center zijn meer bedoeld als technische en architectuurwerken die het Amerikaanse sentiment demonstreren. Met andere woorden, het bouwen van de meest extravagante structuren is bedoeld om een ​​natie te verenigen waarvan velen nog steeds een slechte smaak in hun mond hebben van aanvallen van bijna 15 jaar geleden.

[Afbeeldingsbron: Flickr]

Al met al heeft deze structuur het budget overschreden, maar de ambtenaren hebben geen andere keuze dan door te gaan met de voltooiing ervan. Na voltooiing zal het treinstation waarschijnlijk worden gerangschikt binnen enkele van 's werelds grootste technische wonderen, waarvan er vele ook voorbij de oorspronkelijke budgetramingen vlogen.

ZIE OOK: Top tien hoogste gebouwen


Bekijk de video: Blender Demolition - Case Study: World Trade Center slowed down (November 2021).