Architectuur

Betaalbaar en duurzaam kartonnen huis gaat 100 jaar mee

Betaalbaar en duurzaam kartonnen huis gaat 100 jaar mee

Veel bedrijven hebben innovatieve oplossingen gevonden om op de woningmarkt te brengen. Of het nu gaat om tiny houses of uniek gefabriceerde woningen, er zijn veel opties voor de huidige huizenkoper. Een bedrijf, Fiction Factory, heeft een huis gemaakt dat snel in secties kan worden vervaardigd en de structuur is gemaakt van karton. Het karton wordt vaak om een ​​basisframe gewikkeld om een ​​stevige laag te creëren die vervolgens aan elkaar wordt gelijmd. Elk 'Wikkelhouse' is volledig aanpasbaar en de koper kan zelf kiezen hoeveel secties hij wenst.

De buitenkant van het huis is bedekt met een gevel van houten lambrisering om het een strakke uitstraling te geven, en alle materialen zijn na fabricage waterdicht gemaakt. Het samenstellen van een huis uit karton maakt de uiteindelijke structuur ongelooflijk licht, rondom 6.000 kg in feite heeft elk huis dus geen formele fundering nodig. Omdat de structuren modulaire secties zijn, zijn ze allemaal 1,2 meter langkunnen huizen binnen één dag geleverd en gemonteerd worden.

[Afbeeldingsbron: Wikkelhouse]

Als we aan karton denken, associëren we duurzaamheid of overlevingsvermogen vaak niet, maar het team zegt dat het huis gemaakt is om ruim 50 jaar mee te gaan, en zelfs tot 100 jaar. Voor degenen onder u die zich zorgen maken over de milieu-impact van uw woning: het Wikkelhouse is gemaakt van volledig gerecyclede materialen en wanneer een boom wordt geoogst, planten ze er veel voor terug.

[Afbeeldingsbron: Wikkelhouse]

Als u deze woning wilt bemachtigen, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Het bedrijf bouwt alleen 12 huizen per jaar om ervoor te zorgen dat ze het hoogste kwaliteitsniveau behouden. Als de vraag echter zou aantrekken, zou de productiecapaciteit waarschijnlijk worden uitgebreid en zou het duurzame kartonnen huis de huizen van de toekomst kunnen worden.

[Afbeeldingsbron: Wikkelhouse]

ZIE OOK: A Treehouse Above the Rest


Bekijk de video: Presentatie warmtepompen Dave van Dongen (December 2021).