Innovatie

Het meisje dat 's werelds meest nutteloze robots bouwt

Het meisje dat 's werelds meest nutteloze robots bouwt

Je hebt waarschijnlijk haar video's gezien, maar er is een Youtuber die haar tijd besteedt aan het bouwen van ongelooflijk nutteloze robots die hilarisch zijn om te zien, maar ongelooflijk onbehulpzaam. Simone Giertz omschrijft zichzelf als een maker / robotica-liefhebber / niet-ingenieur, die een expert is geworden in het bouwen van ‘waardeloze robots’. Bekijk de robot die ze heeft ontworpen om haar te helpen 'argumenteren' op internet in de onderstaande video.

Inmiddels begin je waarschijnlijk te begrijpen waar Simone haar tijd aan besteedt, en hoewel je misschien niet denkt dat het nuttig is, is het haar doel om mensen te inspireren geïnteresseerd te zijn in robotica. Ze is een Zweedse die tijd heeft doorgebracht in San Fransisco, Californië en bij een Arduino-fabrikant heeft gewerkt. Deze ervaring heeft haar tot een professional gemaakt in het bouwen van projecten met Arduinos, en ze gebruikt ze in bijna elk project. Haar populariteit is onlangs explosief gestegen na het uploaden van de volgende video van een "wake-up machine" die ze heeft gebouwd.

Het is duidelijk dat geen van deze machines bedoeld is om echt nuttig te zijn, maar hun onbeholpen robotica zorgt voor een ander niveau van absurditeit en hilariteit voor alledaagse taken. In een wereld die alles probeert te automatiseren, biedt Simone wat komische verlichting voor taken die waarschijnlijk niet hoeven te worden geautomatiseerd. Neem bijvoorbeeld klappen, waarom zou je de energie verspillen als je zelf een robot-klapmachine kunt bouwen? Bekijk het hieronder in actie.

Een machine die voor je probeert te klappen maar uiteindelijk zijn nephanden verliest, is waar het op het kanaal van Simone Giertz om draait. Behalve de vreselijke robotvideo's, uploadt ze ook regelmatig video's van interviews en andere hilarische escapades. Ze kreeg zelfs de kans om een ​​popcornhoedmachine te bouwen met Adam Savage, de voormalige Mythbusters-ster. Verreweg de gevaarlijkste machine die ze ooit heeft gebouwd, is haar automatische groentehakmolen, die echt goed werkt bij het hakken van wortels (let op: sarcasme).

Simone Giertz houdt niet van werken met serieuze dingen, dus dat heeft haar geleid tot deze levensstijl van het bouwen van hilarische robots. Je kunt hier meer geweldige video's bekijken van wat ze doet op haar YouTube-kanaal.

[Afbeeldingsbron: Simone Giertz]

ZIE OOK: 9 van de meest interessante mislukte uitvindingen uit het verleden


Bekijk de video: TOP 10 RAARSTE ZEEDIEREN TER WERELD! (Januari- 2022).