Architectuur

Autonomous Sphere Garden laat planten groeien door te rollen

Autonomous Sphere Garden laat planten groeien door te rollen

Tuinieren kan hard werken zijn, maar het kan ook een van de meest lonende taken zijn die u gedurende de dag uitvoert.Veel fruit- en groenteplanten hebben constante zorg nodig om ze te beschermen tegen insecten en ongedierte, maar een nieuwe bolvormige tuin is het hebben van een green duim naar het volgende niveau. In plaats van zelf voor je planten te moeten zorgen, hebben onderzoekers een manier gevonden om planten in een bol te plaatsen en ze hun eigen water en zonlicht te laten vinden, aldus Science Alert. Dit klinkt misschien absurd, maar via verschillende sensoren worden de planten in de gaten gehouden en past de bol zich dienovereenkomstig aan. Bekijk de onderstaande video om hem in actie te zien.

Het project is het werk van William Victor Camilleri en Danilo Sampaio van de Bartlett School of Architecture aan het University College London.

De kern van twaalf tuinmodules, elk met inheemse Britse soorten op naar buiten gerichte lineaire actuatoren, zorgen ervoor dat de structuur mobiel kan worden door het zwaartepunt te verschuiven. het maken van de oriëntatie van de structuur en zijn mobiliteit. "~ Interactieve Architectuur

De machine leest in wezen de behoeften van de individuele planten en verplaatst zich naar een plek waar de omgeving beter geschikt is voor groei. Het is natuurlijk niet gunstig voor de samenleving om gigantische autonome plantensferen door steden te laten dwalen, maar deze studie toont wel veelbelovend op het gebied van autonome landbouw. In plaats van te vertrouwen op menselijke intuïtie, zullen sensoren telers vertellen wat hun planten nodig hebben en misschien hoe ze hun aanplant kunnen aanpassen om vruchtbaarder te zijn in de productie.

[Afbeeldingsbron: Interactive Architecture Lab]

Deze autonome plantensfeer geeft planten een brein en stelt hun fysiologie in staat om hun positie aan te passen. Een mogelijke weg voor deze technologie zijn plantgestuurde biosensoren op een veel kleiner niveau. Stel je een reeks kleine autonome bollen voor, bezaaid met de plant die je wilt laten groeien, die dan de beste locatie en omgeving zoeken om te planten. Dit kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw over de hele wereld en de groei maximaliseren in de steeds kleiner wordende landbouwomgevingen.

ZIE OOK: Garden Igloo wordt het hele jaar door omarmd


Bekijk de video: How to Grow HUGE Hanging Baskets (November 2021).