Innovatie

5 onbekende uitvindingen van Thomas Edison die de wereld veranderden

5 onbekende uitvindingen van Thomas Edison die de wereld veranderden

Thomas Edison is een van de beroemdste uitvinders in de geschiedenis van de bekende wereld, en je bent waarschijnlijk bekend met veel van zijn uitvindingen, zoals de gloeilamp of het moderne elektrische stroomsysteem, maar er is nog veel meer dat je misschien niet kent over. Edison verzamelde een totaal van 1.093 patenten zijn hele leven, van goed tot slecht, maar zijn werk kan als essentieel worden beschouwd voor de moderne manier van leven. We hebben enkele van zijn meest onbekende, maar belangrijke uitvindingen op een rijtje gezet, bekijk ze eens!

Elektrografische stemrecorder

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

De stemrecorder was eigenlijk het eerste patent van Edison en hij bedacht het apparaat nadat hij met de Amerikaanse regering had samengewerkt om een ​​betere manier te vinden om stemmen bij verkiezingen vast te leggen. Het apparaat was primitief, maar bood een beveiligingsniveau dat verder ging dan papieren stembiljetten. Het apparaat zou voor een bediende zijn geplaatst, die de kandidaat zou selecteren en de gebruiker zou selecteren Ja of nee op basis van hoe ze wilden stemmen. Ja en geen wielen zouden bijhouden hoeveel stemmen er voor elk zijn uitgebracht.

Pneumatische stencilpen

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Tatoeagepistolen kunnen worden toegeschreven aan Edison, toen hij het eerste elektrische sjabloonpistool ter wereld patenteerde 1876. Het elektrische sjabloonpistool zou destijds uitsluitend voor het kopiëren van papier zijn gebruikt, en dit apparaat was ook de eerste voorloper van de moderne kopieermachine. Een naald met een inktpunt zou op en neer bewegen, het papier dat wordt gekopieerd, perforeren en het onderstaande vel markeren. De eerste tattoo-machine werd slechts een paar jaar later gepatenteerd, en men dacht dat deze gebaseerd was op dit ontwerp van Edison.

Alkaline voertuigaccu

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Edison was de vooruitstrevende denker die hij was en voorzag dat auto's ooit op elektriciteit zouden worden aangedreven, dus ging hij op zoek naar een effectief opslagmechanisme voor draagbare stroom. Toen benzine in het begin van de 20e eeuw overvloediger werd, stopte Edison met het verfijnen van deze technologie, maar zijn werk bleef niet zonder resultaat. Zijn ontwikkeling van alkaline-accu's werd al snel zijn meest winstgevende uitvinding, ook al werden ze niet gebruikt om elektrische auto's aan te drijven zoals hij aanvankelijk dacht.

Behoud van fruit

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Edison ontving een patent voor wat in wezen het eerste vacuümafdichtingsapparaat was voor fruit en andere bederfelijke waren. Het fruit zou in een glazen container worden geplaatst, waarna de lucht eruit zou worden gepompt en de opening werd afgesloten met een glazen plug. Dit bleek destijds een van de beste methoden om voedsel te bewaren en vacuümverzegeling wordt nog steeds gebruikt.

Elektrische vermogensmeter

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Edison wordt door velen beschouwd als de vader van elektriciteit, en na het uitvinden van het moderne stroomdistributiesysteem, zag hij de behoefte aan een manier om het elektriciteitsverbruik te meten. Dit apparaat zou werken door zinkoplossing met een constante snelheid tussen twee elektrolytische cellen over te brengen. Een meteropnemer zou langskomen, de hoeveelheid overgedragen zink afwegen en de klant dienovereenkomstig in rekening brengen. Dus je moet Edison bedanken voor die rekening die je elke maand krijgt.

ZIE OOK: 10 van de meest interessante mislukte uitvindingen uit het verleden


Bekijk de video: 10 Famous Stolen Inventions (Januari- 2022).