Automobiel

Wat is precies remmen op de motor?

Wat is precies remmen op de motor?

De meesten van ons zijn waarschijnlijk bekend met de term motorremmen, maar heeft u er ooit bij stilgestaan ​​hoe het werkt?

Sommigen van jullie die wat mechanischer zijn ingesteld, hebben waarschijnlijk een redelijk goed idee, maar er zijn eigenlijk 3 verschillende methoden om op de motor te remmen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het voertuig. Meestal wordt motorrem gebruikt op grotere transporttrucks of voertuigen die anders moeilijk te vertragen zouden zijn met roterende remmen.

Er is echter een methode voor het afremmen van de motor in benzinemotoren, evenals twee andere methoden voor dieselmotoren. Bij het afremmen op de motor worden in wezen de vertragingskrachten in een motor (wrijving, compressie, enz.) Gebruikt om de beweging van de rotor, en daarmee de auto, te vertragen. Je kunt een zeer diepgaande uitleg van alle verschillende soorten motorremmen bekijken in de onderstaande video van Engineering Explained Youtube Channel.

De eerste te bespreken methode is het remmen van de benzinemotor, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vorming van een vacuüm om het voertuig te vertragen. Wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt, sluit het gasklephuis, wat betekent dat wanneer de zuigers zich in de cilinders terugtrekken, er een klein vacuüm wordt gevormd, waardoor krachten worden gecreëerd die de voortdurende beweging van de auto verhinderen.

De eerste dieselmethode werkt precies het tegenovergestelde van het creëren van een vacuüm, maar creëert eerder overmatige compressie in de cilinder. Als de zuiger omhoog beweegt om de uitlaat naar buiten te duwen, zal de uitlaatklep sluiten, waardoor tegendruk in de cilinder ontstaat, waardoor de auto langzamer gaat rijden.

De laatste dieselmethode voor het afremmen op de motor is iets gecompliceerder en wordt de "jake brake" genoemd, naar het bedrijf dat het heeft gemaakt. De video hierboven legt deze methode het beste uit, maar in wezen laat je een deel van de compressie los die in de motor is opgebouwd, dus het is niet zo effectief bij het verplaatsen van de zuigers.

Je "verspilt energie" in het verbrandingsproces door simpelweg gassen te verbranden en ze vervolgens onmiddellijk vrij te geven, wat resulteert in een negatief netwerk. Er zijn nogal wat kleppen en solenoïdes die worden gebruikt om elk van deze systemen goed te laten werken, en ze zijn allemaal perfect getimed en geregeld om alles te laten werken.

Hopelijk begrijp je het remmen op de motor nu een beetje beter, en kun je indruk maken op je vrienden die geen ingenieur zijn door je kennis van hoe auto's kunnen vertragen zonder op hun rem te trappen.


Bekijk de video: Motor Training (Januari- 2022).