Biografie

Elon Musk: The Story of a Maverick

Elon Musk: The Story of a Maverick

Soms lijkt Elon Musk controversieel. Hij kan langdurige discussies op sociale media stimuleren direct na een van zijn meerdere tweets. De waarheid is, Elon Musk is uniek in zijn soort. Je kunt hem leuk vinden of niet, het met hem eens zijn of niet. De waarheid is dat Elon Musk een buitenbeentje is.

Elon Reeve Musk richtte zijn eerste bedrijf op in 1995 toen hij nog maar 23 jaar oud was. Toen verkocht hij het voor $ 307 miljoen dollars toen hij 28 was. Hij ontving $ 22 miljoen dollars van de verkoop en werd miljonair.

In plaats van achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van het leven, genoot Elon Musk van zijn prestatie en gebruikte hij de ervaring als de eerste steen die het Musk-rijk zou bouwen.

"Als iets belangrijk genoeg is, zelfs als de kansen tegen je zijn, moet je het toch doen." - Elon Musk

Al snel ontstond er een reeks van meerdere bedrijven. Van elektrische auto's tot zonne-energie, van ondergrondse tunnels op aarde tot herbruikbare ruimteraketten en ruimtetoerisme, van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken tot een school voor de Generation Alpha.

Elon Musk verandert niet alleen deze wereld zoals we die kennen met zijn visie op de toekomst, maar hij staat op het punt om niet minder dan een nieuwe wereld op Mars te creëren. Elon Musk zal de eerste kolonie op de Rode Planeet vestigen, waardoor aardbewoners een multi-planetaire soort worden.

Elon Musk: een buitenbeentje

Al op jonge leeftijd wordt de persoonlijkheid van Elon Musk gevormd door nieuwsgierigheid, vastberadenheid, sterke wil, doorzettingsvermogen, visie op de toekomst, kritisch denken en een sterk verlangen om zoveel mogelijk industrieën te ontwrichten.

"Een ingenieur komt het dichtst in de buurt van een goochelaar die in de echte wereld bestaat." -Elon Musk

Op 10-jarige leeftijd ontwikkelde Elon Musk een interesse in computergebruik. Hij leerde computerprogrammering met behulp van een handleiding en een Commodore VIC-20. Op 12-jarige leeftijd verkocht de jonge Musk de code van een op BASIC gebaseerd videogame dat hij had gemaakt voor ongeveer $ 500. Hij noemde de videogame Blastar naar het tijdschrift PC en Office Technology.

Musk was een fervent lezer sinds zijn jeugd en las onder meer de serie Foundation van Isaac Asimov. Hij werd tijdens zijn jeugd ernstig gepest en werd zelfs in het ziekenhuis opgenomen nadat een groep jongens hem van een trap had gegooid.

Musk groeide op in Pretoria, Zuid-Afrika, studeerde kort aan de Universiteit van Pretoria voordat hij op 17-jarige leeftijd naar Canada verhuisde. In Canada woonde hij de Queen's University bij en stapte twee jaar later over naar de University of Pennsylvania. Hij behaalde een bachelordiploma economie aan de Wharton School en een bachelordiploma natuurkunde aan het College of Arts and Sciences.

Elon Musk werd toegelaten tot een Ph.D. programma in energiefysica / materiaalkunde aan de Stanford University in Californië in 1995. Hij besloot echter in plaats daarvan zijn eerste bedrijf op te richten: Zip2 Corporation.

Musk had in 1994 al twee stages gelopen in Silicon Valley, een bij Pinnacle Research Institute, een start-up voor energieopslag die onderzoek deed naar elektrolytische condensatoren voor energieopslag, en de tweede stage was bij de in Palo Alto gevestigde start-up Rocket Science Games.

Elon Musk gelooft dat de wereld iets anders nodig heeft, en hij heeft wat nodig is om de antwoorden te geven en zijn ideeën te verwezenlijken. Zonder twijfel zullen zijn harde werk en sterke wil hem naar een plek brengen waar nog geen mens is geweest, zijn uiteindelijke doel: kolonisatie van Mars.

Elon Musk heeft verschillende industrieën getransformeerd. Als serieondernemer heeft hij verschillende bedrijven opgericht en mede opgericht die de wereld veranderen. Musk is de oprichter, CEO, CTO en hoofdontwerper van SpaceX, CEO van vroege investeerders en productarchitect van Tesla Inc., oprichter van de Boring Company, medeoprichter van Neuralink en medeoprichter en aanvankelijk medevoorzitter van OpenAI . Elon Musk heeft wereldwijd de langstlevende CEO van alle autofabrikanten.

Zijn visie en de manier waarop hij over onderwijs denkt, veranderen nu al de toekomst van de jongere generatie Alpha, de generatie die ooit Mars zal bevolken. Elk van de bedrijven en initiatieven van Elon Musk hebben hetzelfde doel: de wereld veranderen. Hij is een succesvolle technologie-ondernemer, een uitvinder, innovator, ontdekkingsreiziger, een industrieel ontwerper, een filantroop en een ingenieur.

Redenen voor het succes van Elon Musk zijn onder meer zijn sterke persoonlijkheid, onbreekbaar doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid, kritisch denken, analyse en het nemen van risico's. Hij mengt alles met een hoge dosis hard werken, zonder welke al het andere zinloos zou zijn.

Elon Musk is een ingenieur met een fascinatie voor natuurkunde. Zijn onverzadigbare honger naar constant en consequent nieuwe dingen lezen en leren, heeft hem geholpen om enkele van de meest ingenieuze en opwindende ondernemingen ter wereld op te starten en te ontwikkelen.

Zonder formele opleiding in luchtvaarttechniek heeft Elon Musk zijn raketwetenschappelijk team bij SpaceX kunnen opzetten en leiden. Hij bracht zijn luchtvaartbedrijf naar het niveau van NASA en internationale ruimtevaartverenigingen. Zijn SpaceX-bedrijf werkt zelfs samen met NASA. Elon Musk heeft bereikt wat geen enkele ruimtevereniging of regering eerder heeft bereikt.

Hier kijken we naar wat Elon Musk heeft bereikt in elk van zijn bedrijven.

Het eerste bedrijf van Elon Musk: Zip2

Elon Musk richtte samen met zijn broer Kimbal Zip2 op in 1995. Zip2 was een websoftwarebedrijf dat was ontwikkeld om een ​​stadsgids op internet te maken, compleet met kaarten, routebeschrijvingen en gele pagina's voor de uitgeverij van kranten. Destijds was dit een innovatief idee dat bijna tien jaar voordat Google Maps werd gemaakt, plaatsvond.

Tot de klanten van Zip2 behoorden The New York Times en de Chicago Tribune. In 1999 kocht Compaq Zip2 voor $ 307 miljoen dollar. Hiervan ontving Elon Musk $ 22 miljoen dollar voor zijn aandeel van zeven procent uit de verkoop.

PayPalen X.com

Elon Musk was medeoprichter van X.com in 1999 en investeerde $ 10 miljoen dollar uit de verkoop van Zip2. X.com was een financiële dienstverlener waarmee consumenten en bedrijven geld konden verzenden via internet of e-mail. X.com fuseerde met Confinity, dat een geldtransferservice had met de naam PayPal, en daarom werd het bedrijf in 2001 omgedoopt tot PayPal.

Elon Musk was de grootste aandeelhouder van het bedrijf met 11,7 procent van de aandelen van PayPal. PayPal zorgde voor een revolutie in e-commerce en veranderde de manier waarop financiële transacties werken.

Toen eBay in 2002 PayPal verwierf, voor $ 1,5 miljard, Musk won $ 165 miljoen van de deal. In plaats van te doen wat normale mensen doen en een eiland gaan kopen, met pensioen gaan en de rest van zijn leven genieten van het leven zelf, investeerde hij al zijn kapitaal in Tesla om het bedrijf te redden. Zijn intuïtie loonde.

Elon Musk kocht het domein X.com van PayPal in juli 2017. Hij zei dat het een sentimentele waarde voor hem had, en het bedrag werd niet bekendgemaakt. De voornaam van zijn zoon met Grimes is X. Toeval? Of perfecte synchronisatie?

Tesla Inc .:Strijd tegen klimaatverandering

Alleen een buitengewone risiconemer kan zich in de loop van zijn leven zoveel voorstellen en bereiken als Elon Musk. Elon Musk was medeoprichter van Tesla in 2003, hij was een vroege investeerder van Tesla.

"Sommige mensen houden niet van verandering, maar je moet verandering omarmen, want het alternatief is een ramp." -Elon Musk

Tesla Inc. is toegewijd aan het produceren van betaalbare elektrische auto's voor het grote publiek, evenals batterijproducten en zonnedaken.

Elon Musk houdt persoonlijk toezicht op alle productontwikkeling, engineering en ontwerp van alle producten van het bedrijf.

In februari 2004 leidde Musk de serie A-investeringsronde en trad hij toe tot de raad van bestuur van Tesla als voorzitter. Hij nam in 2008 de leiding van het bedrijf over als CEO en productarchitect bij Tesla Inc.

Door zijn actieve rol binnen het bedrijf kon hij het productontwerp van Roadster op gedetailleerd niveau overzien. Zijn plan was om sportauto's te bouwen, het geld van de verkoop te gebruiken om een ​​betaalbare auto te bouwen, het geld te gebruiken om een ​​nog betaalbaardere auto te bouwen en tegelijkertijd ook opties te bieden voor het opwekken van CO2-uitstoot.

Volgens het plan bouwde Tesla in 2008 de Tesla Roadster. Het bedrijf verkocht ongeveer 2.500 voertuigen aan 31 landen. Dit was de eerste serieproductie van volledig elektrische auto's met lithium-ionbatterijcellen. De sportwagen was in staat om uit te accelereren 0 tot 100 km / u in 3,7 seconden bijna 250 mijl afleggen tussen oplaadbeurten.

Met een belang in het bedrijf dat door Daimler werd genomen en een strategisch partnerschap met Toyota --Elon Musk was in staat om beide bedrijven binnen te halen als langetermijninvesteerders in Tesla - lanceerde Tesla Inc. in juni 2010 zijn beursintroductie. $ 226 miljoen.

Tesla verkocht elektrische aandrijfsystemen aan Daimler voor de Smart EV, Mercedes B-Class Electric Drive en Mercedes A-klasse, en ook aan Toyota voor de RAV4 EV.

De vierdeurs Model S, de eerste elektrische sedan van het bedrijf die kan afdekken 265 mijl between charge, werd afgeleverd op 22 juni 2012. De Model S werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2013 door Motor Trend tijdschrift.

Op 9 februari 2012 onthulde Tesla zijn Model X, dat gericht was op de SUV / minivan-markt. Maar de lancering van Model X werd uitgesteld tot september 2015.

In 2014 kondigde Elon Musk aan dat Tesla zijn technologieoctrooien beschikbaar zou stellen voor gebruik door iedereen in goed vertrouwen. Het was zijn bedoeling om autofabrikanten te verleiden de ontwikkeling van elektrische auto's te versnellen. "De ongelukkige realiteit", zei hij, "is dat de programma's voor elektrische auto's - of programma's voor elk voertuig dat geen koolwaterstoffen verbrandt - bij de grote fabrikanten klein tot onbestaande zijn en gemiddeld veel minder dan één procent van de hun totale autoverkoop. "

2016 was een druk jaar voor Musk en Tesla. Op 29 januari 2016 bezat Elon Musk ongeveer 28,9 miljoen Tesla-aandelen, wat betekent dat hij tegen die tijd ongeveer 22 procent van het bedrijf bezat.

Eveneens begin 2016 verwierf Elon Musk de domeinnaam Tesla.com. Het domein was sinds 1992 eigendom van Stu Grossman. Tesla's homepage werd gewijzigd in dat domein.

Ook in 2016 werd het meer betaalbare Model 3 onthuld, met een geplande prijs van $ 35.000 en de eerste leveringen in 2017. Het $ 35.000 basismodel 3 kwam in februari 2019 beschikbaar. In maart 2020 werd Tesla Model 3 's werelds best verkochte elektrische auto in de autogeschiedenis met meer dan 500.000 geleverde exemplaren.

Eveneens in juli 2016 kondigde Elon Musk zijn plan aan om zonnedaken te creëren met naadloos geïntegreerde batterijopslag. Hij wilde de productlijn van voertuigen uitbreiden naar grote segmenten, waaronder kleine SUV's en pick-uptrucks, en een zelfrijdend vermogen ontwikkelen dat 10 keer veiliger is dan handmatig door middel van massaal leren van het wagenpark.

Ook in juli 2016 beëindigde Tesla de samenwerking met Mobileye en begon ze hun stuurautomaathardware en -software intern te ontwikkelen.

In april 2017 werd Tesla Inc. de meest waardevolle Amerikaanse autofabrikant nadat het had aangekondigd dat het General Motors in verkoop had overtroffen. Door het nieuws werd de productie opgevoerd.

Een geweldige prestatie voor Tesla Energy was toen Elon Musk in september 2017 een contract tekende met de regering van Zuid-Australië om wat op dat moment 's werelds grootste lithium-ionbatterijpak werd te installeren om de stroomuitval in de staat te helpen verlichten.

De batterij overtrof de verwachtingen in termen van zowel prestaties als rendement op investering (ROI). De installatie is binnen 100 dagen succesvol afgerond binnen de gestelde planning; anders zou de installatie volgens de regeling gratis zijn geweest.

In het begin wilde Tesla produceren 5,000 nieuwe Model 3-auto's per week in december 2017. Elon Musk heeft dat doel echter teruggeschoven naar maart 2018. Eindelijk was een nieuwe datum vastgesteld op juni 2019.

Tesla's vertraging was te wijten aan enkele productieproblemen die het bedrijf ondervond. Sommige experts uit de industrie vroegen zich af hoe lang investeerders geduldig zouden blijven met het proces.

Degenen die de modus operandi en de oneindige capaciteit van Elon Musk kennen om met last-minute oplossingen te komen, vertrouwden erop dat dit slechts een kleine steen op de weg was.

“Je wilt extra rigoureus zijn in het maken van het beste wat je kunt. Zoek alles wat er mis mee is en repareer het. ”- Elon Musk

Het nieuws kondigde aan dat Tesla naar verwachting niet zou voldoen aan de productievoorspellingen voor het eerste kwartaal.

Het was ook bekend dat Elon Musk het hoofd van engineering opzij had geschoven en had besloten persoonlijk toezicht te houden op de inspanningen in die divisie. Net zoals hij al zo vaak had gedaan toen zijn bedrijven moeilijke tijden doormaakten. Hij sliep weer in de fabriek.

In juni kondigde Elon Musk aan dat Tesla negen procent van zijn personeelsbestand ontsloeg. De productieafdeling zou echter intact blijven.

In een e-mail aan de werknemers legde Elon Musk zijn beslissing uit om dubbele rollen te elimineren als een begrijpelijke manier om kosten te besparen. Hij gaf toe dat het tijd was om serieuze stappen te ondernemen om winst te maken.

Na de herstructurering kondigde Tesla aan dat het bedrijf zijn doel om te produceren had bereikt 5,000 Model 3 auto's per week eind juni en nog een 2,000 Model S sedans en Model X SUV's.

Elon Musk deed toen nog een aankondiging met de onthulling van de nieuwe Tesla Semi en Roadster in de ontwerpstudio van het bedrijf. De semi-truck zou in 2019 in productie gaan. De ruimtegrijze elektrische truck pronkt 500 mijl van bereik, evenals een batterij en motoren die zijn gebouwd om lang mee te gaan 1 miljoen mijl.

In 2020 wordt de nieuwe Tesla Roadster naar verwachting een van de meest populaire sportwagens. Het wordt de snelste productieauto ooit gemaakt met zijn 0 tot 60 tijd van 1,9 seconden.

Sinds 2019 is Elon Musk de langstlopende CEO van alle autofabrikanten ter wereld.

Tesla's Nevada Gigafactory of Gigafactory 1

In 2014 maakte Tesla bekend dat Nevada officieel was geselecteerd om de eerste Tesla-batterij Gigafactory te bouwen. De eerste fase van de diamantvormige Gigafactory 1 op zonne-energie, een lithium-ionbatterij en een subassemblagefabriek voor elektrische voertuigen, werd officieel geopend in de buurt van Reno, Nevada op 29 juli 2016. Dit was een samenwerking tussen Tesla en Panasonic.

De Gigafactory 1 herbergt ongeveer 5,3 miljoen vierkante voet operationele ruimte over verschillende verdiepingen. Elon Musk zag de Gigafactory voor als het grootste gebouw ter wereld. Het wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energiebronnen en ontworpen als een netto-energieneutrale fabriek. De faciliteit wordt voornamelijk aangedreven door zonne-energie.

Tesla's Buffalo, New York Gigafactory of Gigafactory 2

In 2017 begon Tesla met de productie van zonnecellen en -modules in Gigafactory 2 in Buffalo, New York - een faciliteit van 1,2 miljoen vierkante meter. In 2019 heeft Tesla nieuwe productielijnen toegevoegd om elektrische componenten voor Supercharger- en energieopslagproducten te ondersteunen. Tesla creëerde bijna 800 banen bij Gigafactory 2. Het bedrijf gaat door met het opvoeren van de activiteiten en de productie in de fabriek.

Het 88 hectare grote landgoed aan de Buffalo River was oorspronkelijk een staalfabriek. Het werd omgevormd tot zonnepanelen en zonnecellen. Tesla heeft Gigafactory 2 veiliggesteld door de overname van SolarCity in 2016.

In overeenstemming met de overeenkomsten met de staat New York zal Tesla in de loop van 10 jaar 5.000 banen op het gebied van schone energie creëren in de staat, waarvan een groot deel in Buffalo, waardoor de stad een knooppunt wordt voor duurzame innovatie en geavanceerde productie.

Tesla's Shanghai Gigafactory of Gigafactory 3

De Shanghai Gigafactory is Tesla's eerste grootschalige fabriek buiten de Verenigde Staten. In januari 2019 woonde de CEO van Tesla de ongelooflijke ceremonie van de Shanghai Gigafactory bij. Tijdens de ceremonie onthulde Musk nieuwe mogelijkheden en strategieën voor de toekomst van Tesla's eerste Chinese fabriek.

De bouw van de fabriek vond plaats in de Lingang Industrial Zone in Shanghai. Volgens de Chinese regering is dit de grootste buitenlandse investering die Shanghai heeft gedaan op het gebied van productie.

Het doel van Elon Musk was om betaalbare auto's voor de stad te bouwen. Tesla was echter van plan om duurdere versies voor de wereldmarkt te blijven produceren. “De Shanghai Giga-output is alleen voor het grotere China, niet voor Noord-Amerika. Betaalbare auto's moeten op hetzelfde continent worden gemaakt als klanten, ”zei hij.

De productie van de eerste auto's in de Gigafactory in Shanghai vond plaats in minder dan een jaar sinds de eerste baanbrekende ontwikkeling.

Tijdens zijn bezoek aan China in januari 2019 ontmoette Elon Musk de Chinese premier Li Keqiang. Terwijl Musk zijn diepe bewondering voor China uitsprak en zijn wens om regelmatig China te bezoeken, zei de Chinese premier: "We kunnen u een Chinese groene kaart geven als dat helpt."

Tesla's Gigafactory Berlin-Brandenburg of Gigafactory 4

Berlijn was de stad die werd gekozen voor de eerste Europese Gigafactory. Tesla heeft een assemblagefabriek voor de Model S en Model X in Nederland. De bouw van de Gigafactory 4 begon in 2020. De productie van Tesla Model Y zou tegen 2021 beginnen in Berlijn, Duitsland. Brexit verhinderde Tesla om deze Gigafactory in het Verenigd Koninkrijk te bouwen. Elon Musk vond dat "Brexit het te riskant maakte om een ​​Gigafactory in het VK te plaatsen.

Tesla's Texas Gigafactory of Gigafactory 5

Austin, Texas en Tulsa waren de twee belangrijkste kanshebbers voor de nieuwe Gigafactory in de Verenigde Staten. De aankomende Cybertruck van Tesla zal in deze fabriek worden gebouwd en zal ook een tweede locatie zijn om de kleine SUV Model Y en Model 3 te bouwen, met de eerste voertuigen die eind 2020 op de markt komen.

De fabriek gaat ongeveer 5.000 banen creëren en een investering van $ 1,1 miljard opleveren. In juli 2020 paradeerden 75 gelukkige Austin Tesla-eigenaren, leden van Tesla Owners Club (TOC), om de nieuwe Gigafactory in Texas te vieren. De Texas Gigafactory wordt de grootste fabriek tot nu toe gebouwd op een terrein van 2.000 acre (809 hectare).

Tesla is van plan om de Gigafactory in Texas in 2021 te openen. De opening wordt aangeprezen als een overwinning voor de regio Austin, aangezien het duizenden banen naar het gebied zal brengen. Met $ 97 miljoen is Tesla's 2100 hectare grote Texas Gigafactory Tesla's beste deal tot nu toe, aangezien het ongeveer $ 46.190 per hectare bedraagt.

Meteen na de opening begint de productie van de Cybertruck.

Cybertruck

De Tesla Cybertruck is een volledig elektrisch, batterij-aangedreven, licht bedrijfsvoertuig gelanceerd door Tesla, Inc.

In november 2019 beweerde Elon Musk dat 200.000 mensen een aanbetaling hadden gedaan voor de Tesla's Cybertruck, dat was minder dan een week nadat het futuristische voertuig was onthuld.

Na de onthulling van de Cybertruck zei Musk dat de Cybertruck, die wordt geleverd in drie aandrijflijnversies: met een, twee of drie elektromotoren, het "laatste product zou zijn dat een tijdje zal worden onthuld, maar er zullen volgend jaar enkele onverwachte technologische aankondigingen zijn. "

De Tesla Cybertruck, vervaardigd in Tesla's Gigafactory in Texas, zal eind 2021 worden uitgebracht met een vanafprijs van $ 39.900.

In 2021 brengt Tesla als eerste de eenmotorige RWD-versie uit. De tweemotorige vierwiel- en de driemotorige versies zullen een jaar later, eind 2022, worden uitgebracht.

Elon Musk, hernieuwbare energie en SolarCity

In 2006 richtten Lyndon en Peter Rive - de neven van Elon Musk - SolarCity op, nadat Musk het eerste concept voor het bedrijf en het financiële kapitaal had geleverd. SolarCity werd al snel de op een na grootste leverancier van zonne-energiesystemen in de Verenigde Staten, en dit werd in slechts ongeveer zes jaar bereikt.

In 2012 maakte Elon Musk een aankondiging dat SolarCity en Tesla Inc. zouden samenwerken. Het doel was om batterijen voor elektrische voertuigen te gebruiken om de impact van zonnepanelen op het dak op het elektriciteitsnet te verminderen. Het programma ging live in 2013. SolarCity was toen een topbedrijf in de Verenigde Staten.

De wens van Elon Musk om duurzame energie - in het bijzonder zonne-energie - en producten voor een breder consumentenbestand te promoten en vooruit te helpen, nam een ​​stap voorwaarts toen Tesla Inc. aankondigde een deal voor alle aandelen te kopen van SolarCity Corp.

In 2014 begon de geavanceerde productiefaciliteit van SolarCity in Buffalo, New York, in samenwerking met het SUNY Polytechnic Institute, na de overname van Silevo, een fabrikant van hoogrenderende zonnepanelen. Elon Musk zei dat deze faciliteit de grootte zou verdrievoudigen van de grootste zonne-energiecentrale in de Verenigde Staten. Hij zei verder dat het "een van de grootste fabrieken voor de productie van zonnepanelen ter wereld" zou zijn.

In augustus 2016 sloot Elon Musk een $ 2,6 miljard dollar deal die de combinatie van zijn Tesla elektrische autobedrijf en het zonne-energiebedrijf versterkte. In november 2016 nam Tesla Inc. SolarCity over; in december begon SolarCity met het inhuren van de faciliteit.

De fabriek werd in 2017 voltooid. De Tesla Gigafactory 2 is een fotovoltaïsche (PV) celfabriek, gehuurd door Tesla-dochter SolarCity in Buffalo, New York.

Volgens een verklaring op de website van Tesla zijn zonne-energie en opslag op hun best wanneer ze worden gecombineerd. Door Tesla (opslag) en SolarCity (zonne-energie) samen te voegen, creëerde het bedrijf volledig geïntegreerde producten voor woningen, bedrijven en netten die de manier verbeteren waarop energie wordt opgewekt, opgeslagen en verbruikt. De motivatie achter het creëren van zowel Tesla als SolarCity was de wens van Elon Musk om de opwarming van de aarde te helpen bestrijden door middel van hernieuwbare energie.

De fabriek in Buffalo had eind 2018 ongeveer 800 werknemers in dienst. De staat New York eiste echter dat SolarCity tegen eind april 2020 minimaal 1.450 werknemers in dienst had. $ 41,2 miljoen straf. In februari 2020 meldde SolarCity dat er meer dan 1.500 werknemers in de faciliteit waren.

SolarCity is een van de oprichters van The Alliance for Solar Choice (TASC), een handelsorganisatie voor fotovoltaïsche energiecentrales op het dak.

Elon Musk en SpaceX: er is geen limiet in de lucht

Elon Musk is de oprichter, hoofdontwerper, CTO en CEO van SpaceX. Musk heeft herhaaldelijk gezegd dat de doelen van SpaceX, Tesla en SolarCity gebaseerd zijn op zijn visie om de wereld te veranderen en de mensheid te helpen.

'Ik geef om de waarheid van dingen en probeer de waarheid van dingen te begrijpen. Als je met oplossingen komt, is de waarheid echt belangrijk.' - Elon Musk

Die doelen omvatten het bestrijden van de opwarming van de aarde door het opwekken en gebruiken van duurzame energie, en het verminderen van het risico van uitsterven van de mens door een menselijke kolonie op Mars te vestigen, waardoor de mensheid multiplanetair wordt.

In mei 2002 richtte Elon Musk Space Exploration Technologies op, of SpaceX zoals het bedrijf werd verhandeld, in Hawthorne, Californië. Zijn doel was om raketten voor ruimtereizen betaalbaarder te maken, met als uiteindelijk doel een kolonie op Mars te creëren.

Hij investeerde $ 100 miljoen van zijn eigen vroege fortuin in SpaceX. In 2016 bezat de private trust van Elon Musk 54 procent van de SpaceX-aandelen, wat overeenkomt met 78 procent van de stemgerechtigde aandelen.

In 2012 werd het Dragon-ruimtevaartuig 's werelds eerste commerciële ruimtevaartuig met een missie om vracht tussen het International Space Station (ISS) en de planeet Aarde te vervoeren.

Een van de grootste ambities van Elon Musk was om de Dragon-capsule te gebruiken om mensen naar de ruimte te sturen. Nadat hij hierin is geslaagd, is het zijn doel om mensen naar Mars te sturen om de Rode Planeet te koloniseren.

In april 2016 heeft Musk historisch gezien een Falcon 9-raket gelanceerd en opnieuw geland.

In 2017 onthulde SpaceX het ontwerp van de volgende generatie draagraket en ruimtevaartuigsysteem van het bedrijf: The Big Falcon Rocket (BFR). De BFR zou alle mogelijkheden van SpaceX-lanceerdienstverleners ondersteunen met een enkele set zeer grote voertuigen, inclusief een baan om de aarde, een baan om de maan, interplanetaire missies en intercontinentaal passagiersvervoer op aarde, met de meeste langeafstandsreizen overal ter wereld in minder dan één uur.

Tijdens een persconferentie in september 2018 legde Elon Musk het vernieuwde ontwerp van de Big Falcon Rocket (BFR) uit. De Big Falcon Rocket vervangt de voertuigen Falcon 9, Falcon Heavy en Dragon in de jaren 2020 volledig.

In maart 2018, op het jaarlijkse South by Southwest-festival in Austin, Texas, kondigde Elon Musk aan dat hij hoopte de BFR begin 2019 klaar te hebben voor korte vluchten. In april 2018 kondigde het bedrijf aan dat SpaceX een faciliteit zou bouwen in de haven. van Los Angeles.

De faciliteit zal worden gebruikt om de BFR te bouwen en te huisvesten. Het haveneigendom bood een ideale locatie voor SpaceX vanwege de grootte van de raket. Het ruimtevaartuig kan na voltooiing alleen door een groot schip of schip worden verplaatst.

In 2020 praat SpaceX met overheidsfunctionarissen over de bouw van een grote productiefaciliteit in de haven van Los Angeles. De nieuwe raketfabriek zou de enorme raket van de volgende generatie van SpaceX, Starship genaamd, bouwen.

SpaceX is van plan om in 2023 een Japanse miljardair rond de maan te laten vliegen.

Elon Musk en The Boring Company: ondergrondse tunnels om verkeersopstoppingen te verminderen die ontstaan ​​door vast te zitten in het verkeer

Wat Elon Musk ook tweets, het wordt een stukje geschrift, wat hij misschien grappig vindt. Maar het kan ook een bedrijf worden. Dus toen hij in december 2016 in de file stond, gebruikte hij de tijd om te tweeten: "Ik ga een tunnelboormachine bouwen en begin maar te graven." Zijn uit frustratie geboren gedachte werd zijn onderneming, genaamd Het saaie bedrijf.

The Boring Company heeft in februari 2017 een testopgraving gehad op het SpaceX-terrein in Los Angeles, aangezien voor een dergelijke constructie geen vergunningen vereist zijn.

Eind 2018 had The Boring Company (TBC) plannen goedgekeurd voor de bouw van operationele tunnels in Los Angeles, Baltimore en Chicago.

Musk tweette aanvankelijk dat zijn graaf- en tunnelbedrijf The Boring Company niet alleen auto's van het ene uiteinde van de stad naar het andere zou vervoeren. De auto's reden ook naar woonwijken, 'helemaal tot in je garage', zei Musk.

In februari 2020 heeft The Boring Company afbeeldingen vrijgegeven van een werkende Prufrock, een tunnelboormachine (TBM).

Neuralink en kunstmatige intelligentie (AI): rechtstreeks downloaden naar uw hersenen

Neuralink Corporation is een neurotechnologiebedrijf opgericht in 2016 door Elon Musk en anderen. Het bedrijf werd voor het eerst openbaar gerapporteerd in 2017. Neuralink, met hoofdkantoor in San Francisco, ontwikkelt implanteerbare hersen-machine-interfaces (BMI's).

'We zijn allemaal al cyborgs,' - Elon Musk

Na het ontvangen van $ 158 miljoen aan financiering - inclusief $ 100 miljoen van Elon Musk - en met een staf van 90 medewerkers, werd Neuralink officieel gelanceerd op 16 juli 2019. Verschillende spraakmakende neurowetenschappers waren al ingehuurd door Neuralink; het bedrijf blijft ingenieurs inhuren.

Neuralink heeft gewerkt aan een naaimachineachtig apparaat dat in staat is om zeer dunne draden van 4 tot 6 μm breed in de hersenen te implanteren.

Op korte termijn wil Neuralink apparaten maken die in eerste instantie zowel ernstige hersenziekten als hersenschade door een beroerte kunnen behandelen. Op de lange termijn is het ambitieuze doel van het bedrijf om de technologie voor mensverbetering te ontwikkelen en te gebruiken, ook wel bekend als transhumanisme.

Een deel van Elon Musks inspiratie voor de creatie van Neuralink was een sciencefictionconcept genaamd Neural Lace dat maakt deel uit van het fictieve universum in de romanserie van de Schotse auteur Iain M. Banks De cultuur.

Bij de lancering in juli 2019 kondigde Neuralink aan dat het bedrijf in 2020 experimenten met mensen zou starten.

Elon Musk's experimentele scholen voor zijn kinderen en andere kinderen: Ad Astra School en Astra Nova School

Ad Astra School

In het Latijn betekent Ad Astra naar de sterren. In 2014 opende Elon Musk's non-profit, particuliere, experimentele Ad Astra School stilletjes op de SpaceX-campus in Californië. Musk opende de privé Ad Astra School kort nadat hij zijn vijf zonen had gehaald uit de Mirman School in Los Angeles, een basisschool voor hoogbegaafde kinderen. Musk dacht dat de school niet de vaardigheden bijbracht die kinderen volgens hem in hun toekomst nodig zullen hebben.

"Het is belangrijk om het oplossen van problemen te leren." -Elon Musk

Elon Musk huurde de voormalige leraar van Mirman, Joshua Dahn, (video) in om Ad Astra te leiden. Dahn was een van de leraren van zijn zoons. Dahn's eigen mening over hoe het onderwijs vandaag zou moeten zijn, was in lijn met die van Musk.

Volgens een niet-gerapporteerd document ingediend bij de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS), richtte Musk Ad Astra op om "traditionele schoolstatistieken over alle relevante onderwerpen te overtreffen door unieke projectgebaseerde leerervaringen."

In het eerste jaar van de school vormden de vijf Musk-kinderen (tweeling geboren in 2004 en drieling geboren in 2006) samen met een paar kinderen van SpaceX-medewerkers het studentenlichaam.

In 2018 bestond de Ad Astra School uit meer dan 30 kinderen van 7 tot 14 jaar. Het curriculum was zwaar op wetenschap, technologie, techniek, wiskunde (STEM), robotica, kunstmatige intelligentie (AI), ethiek en robo-ethiek, probleemoplossing, en kritisch denken.

Bij Ad Astra bespraken studenten de ethische en politieke implicaties van kunstmatige intelligentie. Ze werkten ook met en bouwden technologieën zoals robots en weerballonnen.

Spots waren beperkt tot de kinderen van SpaceX-medewerkers en ze waren alleen op uitnodiging. Het toelatingsproces werd geheim gehouden. De onconventionele, toekomstgerichte school verschilde in veel opzichten van traditionele scholen; een van hen was dat er geen cijfers waren. Studenten bespreken de ethische en politieke implicaties van kunstmatige intelligentie. Ze werken ook met en bouwen technologieën zoals robots en weerballonnen.

Ad Astra School was gratis voor alle geselecteerde kinderen, en Elon Musk pakte het hele tabblad op, inclusief whiteboard-wanden, een MacBook-laptop voor elke student en foodtrucks voor naschoolse sessies, en natuurlijk lesgeld,

Volgens het IRS-document hierboven gaf Elon Musk Ad Astra $ 475.000 in zowel 2014 als 2015.

Astra Nova School

In het Latijn betekent Astra Nova nieuwe ster. Astra Nova is een experimentele school in Los Angeles, Californië voor fantasierijke, aardige en academisch gemotiveerde studenten tussen de 8 en 14 jaar. Astra Nova School begon stilletjes in 2016 na zijn voorganger, Ad Astra School.

Terwijl Ad Astra School begon als een persoonlijke privéschool in SpaceX's gebouwen voor de kinderen van Elon Musk en kinderen van SpaceX-medewerkers, is de Astra Nova School gebaseerd op online leren, de lessen vinden alleen plaats op donderdag en de virtuele school staat open voor studenten uit de hele wereld. .

Het hoofd van de virtuele instelling is Joshua Dahn. De aanvraag voor toelating tot de online lessen 2020-2021 bevat een korte videoreactie op een kritisch denkend probleem met de titel The Lake Conundrum (video). De situatie gaat over fabricage, vervuiling en corruptie.

Astra Nova School werd opgericht als een traditioneel bedrijf met winstoogmerk, ingediend bij het kantoor van de California Secretary of State. Principal Joshua Dahn, die ook mede-oprichter is van Astra Nova School, heeft gezegd dat Elon Musk, die hielp met de initiële financiering, niet langer betrokken is.

Studenten die worden toegelaten, betalen $ 7.500 voor het volledige jaar.

Kolonisatie van Elon Musk en Mars: de mensheid multiplanetair maken tegen 2040

Het uiteindelijke doel van Elon Musk is om Mars te koloniseren. In 2011 zei Elon Musk dat hij hoopt binnen 10 tot 20 jaar mensen naar Mars te sturen. Volgens de biografie van Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX en de zoektocht naar een fantastische toekomst, Verklaarde Musk dat hij tegen 2040 een Mars-kolonie wil stichten met een populatie van 80.000 mensen.

Vanwege het gebrek aan zuurstof in de atmosfeer van Mars, zou al het transport elektrisch moeten zijn, inclusief elektrische vliegtuigen, elektrische auto's, elektrische treinen, Hyperloop.

In June 2016, Elon Musk said that the first uncrewed flight of the larger Interplanetary Starship was planned for departure to Mars in 2022. The first crewed ITS Mars flight would follow in 2024.

Elon Musk started the SpaceX Mars Program in order to develop and facilitate the colonization of Mars. The central piece of the program is the SpaceX Starship, a fully reusable space vehicle under development since 2018.

The tentative timeline from November 2016 onwards included three missions to Mars prior to the first possible flight to Mars in 2022 was as follows:

  • 2018: Initial SpaceX Mars mission

  • 2020: Second preparatory mission

  • 2022: Third uncrewed preparatory mission

  • 2024: First crewed flight to Mars with about a dozen humans, according to Elon Musk's optimistic planning

In June 2020, Elon Musk shared a photo of SpaceX's Starship rocket tanks, which are the tanks that will assist in sending the Starship rocket to the Moon.

As of August 2020, none of the planned Mars missions have started yet. One of the rockets that could be used for a Mars mission will be first used and tested for a Moon mission. According to Musk, this might happen in 2021 when NASA's SpaceX Crew-2 is scheduled to launch in 2021 with four astronauts for the mission.

Elon Musk: Family, relationships, and children

Elon Reeve Musk was born to a Canadian mother and a South African father on June 28, 1971, in Pretoria, South Africa. Elon holds citizenship from South Africa, Canada (1989), and The United States (2002).

His mother, Maye Musk, is a Canadian actress, model, and dietician. His father, Errol Musk, is a South African engineer. His parents divorced when he was 10 years old.

Elon has a younger brother, Kimbal Musk, born in 1972. Kimbal is an entrepreneur, restaurateur, chef, venture capitalist, and environmentalist. He owns The Kitchen Restaurant Group, a family of community restaurant concepts.

A younger sister born in 1974, Tosca Musk, is a filmmaker and founder of Musk Entertainment. She has produced and directed several movies, and is CEO and co-founder of the OTT streaming platform Passionflix, focusing on bringing best-selling romance novels to the screen.

Elon Musk first married Canadian author Justine Wilson in 2000. They were both students at Ontario's Queen's University. They separated in 2008.

With ex-wife Justine Wilson, Elon Musk has five sons: Twins Griffin and Xavier born in 2004, and triplets Damian, Kai, and Saxon born in 2006. Their five sons were conceived through in-vitro fertilization. Musk and Wilson share custody of all their five sons. Elon Musk and Justine Wilson's first son, Nevada Alexander Musk, died of Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) in 2002, when he was only 10 weeks old.

In 2008, Elon Musk began dating English actress Talulah Riley. They married in 2010, split in 2012, and married each other again in 2013. They finally got divorced in late 2016.

In 2017, Elon Musk got involved with American actress Amber Heard in an on-off relationship. They split-up after one year.

Elon Musk began dating Canadian musician, singer, composer, and visual artist Claire Elise Boucher (born on March 17, 1988), known professionally as Grimes. The couple revealed they were dating in May 2018, at the annual Costume Institute Gala at the Metropolitan Museum of Art.

On January 8, 2020, Grimes announced she was pregnant and gave birth to their son on May 4, 2020. Musk and Grimes initially named their son X Æ A-12 (pronounced /ˈɛks.æʃˌeɪ.twɛlv/ EKS-ash-AY-twelv or /ˈɛks.æʃˌaɪ/ EKS-ash-EYE). Since then, a series of changes followed to comply with some imposed societal rules about how they should name their own child.

The name was deemed illegal under California law, because it contained characters that are not in the modern English alphabet. The couple then changed it to X Æ A-XII.

Æ (æ) is not a letter in the modern English alphabet (minuscule: æ) It is a character formed from the letters a and e. It was originally a ligature representing the Latin diphthong ae before having been promoted to the full status of a letter in languages including Danish, Norwegian, Icelandic, and Faroese. It was also used in Old Swedish before being changed to ä.

So, the child was eventually named X AE A-XII Musk, with X as a first name and AE A-XII as a middle name. Perhaps, Musk also envisions a future where children are all given names which they can later on decide if they want to keep, or change it to something else they choose, following a right to individual and personal choice.

Æ (minuscule: æ) is a character formed from the letters a and e, originally a ligature representing the Latin diphthong ae. It has been promoted to the full status of a letter in some languages, including Danish, Norwegian, Icelandic, and Faroese. It was also used in Old Swedish before being changed to ä.

Elon Musk’s Non-profit: The Elon Musk Foundation

Elon Musk founded and is chairman of the Musk Foundation. The Musk Foundation is dedicated to providing solar-power energy systems in disaster areas. In addition, the Foundation provides support to many other initiatives.

In 2010, The Musk Foundation in collaboration with SolarCity donated a 25 kW solar power system to the South Bay Community Alliance's hurricane response center in Coden, Alabama.

In 2011, Musk donated $250,000 toward a solar power project in Sōma, Japan, a city devastated by a tsunami.

In 2014, Musk donated $1 million toward the construction of the Tesla Science Center at Wardenclyffe, and pledged to build a Tesla Supercharger in the museum car park.

The Foundation donated $10 million to the Future of Life Institute in 2015 to run a global research program with a focus on keeping Artificial Intelligence beneficial to humanity.

In 2018, Musk donated over $480,000 to install new water fountains with filtration systems for access to clean water at all Flint, Michigan schools which have provided free, safe drinking water to approximately 30,000 children since 2019.

In 2019, Musk donated $1 million to a tree planting initiative to plant 20 million trees in collaboration with Arbor Day Foundation.

In 2020, Elon Musk donated ventilators built by Tesla to third-world countries in need to help those suffering during the Covid-19 pandemic.

  • Tesla All Set to Expand Its Horizons with Its Manufacturing Plant in Shanghai


Bekijk de video: Tesla Motors - Elon Musk - Documentary 2020 (Januari- 2022).