Architectuur

Gigantische boekenplank van de openbare bibliotheek van Kansas City

Gigantische boekenplank van de openbare bibliotheek van Kansas City

Het meest opvallende en ongebruikelijke zicht in het centrum van Kansas City, Missouri, is de gigantische boekenplankgevel die de voorkant van de parkeergarage van de openbare bibliotheek bedekt. Blijkbaar is dit 's werelds grootste boekenplank. Het bestaat uit 22 verschillende boektitels, variërend van Ray Bradbury's Fahrenheit 451 naar Lao Tzu's Tao Te Ching. Terwijl je langs de gigantische titels loopt, vraag je je af hoe dit werd bedacht en wie besloot ervoor te gaan. Struiken en bomen verduisteren veel van de titels, dus de beste tijd om de gigantische boekenplank te bekijken is in de wintermaanden.

De garage is rond 2004 gebouwd om het groeiende aantal voertuigen in de binnenstad te huisvesten. De gemeenschap in Kansas City werd gevraagd om manieren te bedenken om de voorkant van de garage te verfraaien en het idee van een gigantische boekenplank was geboren. Het grote publiek stuurde hun favoriete boektitels in, waarna de uiteindelijke selectie werd gemaakt door de Kansas City Public Library Board of Trustees.

Ik heb vandaag de gigantische boekenplank bezocht, dus bekijk de onderstaande video om een ​​idee te krijgen van de schaal. Zoals je in de video kunt zien, zijn de achterkant van de boekruggen zichtbaar vanuit de parkeergarage. Ik weet niet zeker waarom ze ervoor kozen om een ​​deel van de achterkant los te maken van de cementstructuur. Ik denk dat die blootgestelde gebieden kwetsbaar zijn geworden voor instorting. Ook ging ik in de video helemaal naar de bovenkant van de boekruggen om te zien hoe dik ze zijn:

Elk van de boeken is 25 voet lang en 9 voet breed en zijn gemaakt van uithangbord mylar. De boekenplank loopt langs de zuidmuur van de parkeergarage van de bibliotheek op 10th Street tussen Wyandotte Street en Baltimore Avenue. Er zijn ook enkele andere coole kunsttapijten aan beide kanten van de garage die helemaal van boven naar beneden hangen.

Van een afstand lijken de boekruggen één vaste vorm te zijn, maar als je er dichterbij komt, begin je te zien dat ze bestaan ​​uit vele stukken die bij elkaar worden gehouden met bouten. Het weer heeft zeker zijn stempel gedrukt op de boekruggen, aangezien je de contouren kunt zien van de vele stukken en delen van de mylar die aan de randen zijn gerafeld. Uit de video kun je zien dat een van de boeken zelfs een rechthoekig stuk heeft dat helemaal naar binnen is gezakt.

Als je binnenkort in Kansas City bent, bezoek dan zeker de gigantische boekenplank in het centrum. Zeker een bezoek waard. Als er niets anders is, vormen de stekels de perfecte achtergrond voor het alomtegenwoordige en gevreesdeselfie.

Geschreven door Leah Stephens


Bekijk de video: Is Genesis History? - Watch the Full Film (December 2021).