Architectuur

Onderzoekers ontdekken Ancient Underground Hydraulics Network

Onderzoekers ontdekken Ancient Underground Hydraulics Network

Eeuwenlang zijn er door de Nasca-bevolking omzoomde rotsformaties genaamd puquio in Peru aangelegd, maar tot nu toe wist niemand echt waar ze voor waren. Een team van onderzoekers onder leiding van Rosa Lasaponara van het Institute of Methodologies for Environmental Analysis, suggereert dat ze daadwerkelijk werden gebruikt als een waterverzamel- en distributiesysteem voor de oude beschaving. Wonen van rond 1000 voor Christus tot 750 n.Chr., hebben deze mensen een verbazingwekkende levensduur gezien het feit dat ze het goed deden op een van de droogste locaties op aarde. Een video hieronder (hoe cheesy het ook mag zijn) geeft details over de wat meer achtergrond van de putten.

Er is een algemeen idee geweest rond de puquios dat ze werden gebruikt voor het verzamelen van water, maar niemand heeft dit feit bewezen totdat dit team van onderzoekers bewijs vond van oude kanalen en pompsystemen langs de paden van gaten, volgens Phys.org .

Een deel van de strijd die voorafging aan de definitieve identificatie van deze putten was dat ze waren geconstrueerd uit de omringende materialen, dus koolstofdatering was onmogelijk. Met behulp van satellietbeelden konden wetenschappers een kaart genereren van waar deze puquio's zich ten opzichte van elkaar bevonden, maar hun doel was tot nu toe grotendeels onduidelijk.

Een deel van wat deze ontdekking zo fascinerend maakt, is hoe enorm dit hydraulische systeem zich over de hele regio uitbreidt. Niet alleen dit, maar onderzoekers geloven dat de spiraalvormige ontwerpen lucht in de kanalen zouden hebben getrokken met behulp van de wind om het water met hogere snelheden door het systeem te duwen. Dit ontwerp zou mogelijk het bewijs kunnen zijn van 's werelds eerste hydraulische pompen. Een systeem dat zo complex en uitgebreid is, doet je je afvragen tot welke andere technologieën deze beschavingen in hun tijd toegang hadden. Het puquios-netwerk zou constant onderhoud en communicatie nodig hebben gehad binnen de verschillende groepen Nasca-mensen.

[Afbeeldingsbron: Wikimedia]

Al deze engineering zou het mogelijk hebben gemaakt dat de putten en het hydraulische systeem het hele jaar door in gebruik zouden zijn geweest, om de Nasca-mensen van water te voorzien wanneer dat nodig was. Het behoeft geen betoog, maar de complexiteit van het systeem en de noodzaak van uitgebreid onderhoud laten zien hoe technologisch geavanceerd deze mensen waren. De oorspronkelijke constructie van deze putten was ook zo stevig dat sommige ervan nog steeds in gebruik zijn in de omliggende regio.

ZIE OOK: De mysterieuze landbouwterrassen van de Inca's


Bekijk de video: How to make Hydraulic Cylinders www downloadshiva com (December 2021).