Architectuur

Japanse boom bretels voorkomen dat takken breken in de sneeuw

Japanse boom bretels voorkomen dat takken breken in de sneeuw

[Afbeeldingsbron: Flickr]

Als je ooit in de winter in een Japanse boomtuin bent geweest, heb je misschien vreemde bamboestokken opgemerkt die uit de grond steken met touwen die aan de takken van bomen zijn vastgemaakt. Dit is niet alleen decoratie, maar het is eigenlijk hoe ze voorkomen dat bomen en struiken breken onder de intense sneeuwbelasting. Veel van het gebladerte dat in de omgeving en in tuinen groeit, is ornamenteel gevormd, wat zorgt voor een prachtig uitzicht, maar niet voor de sterkste bomen.

[Afbeeldingsbron: Flickr]

Het proces om bomen op deze manier te ondersteunen wordt genoemd yukitsuri, en de meest gebruikelijke methode is het gebruik van verticale bamboestokken met touwen die aan de hoofdtakken van elke boom zijn bevestigd. Letterlijk vertaald betekent yukitsuri 'boombretels', wat, naar ik aanneem, precies is wat ze zijn.

Het ondersteunen van enkele van de grotere bomen kan behoorlijk tijdrovend zijn, en zelfs meer 800 individuele touwen kan op sommige plaatsen worden gebruikt, hoewel de exacte hoeveelheid afhankelijk is van verschillende factoren. Deze noodzakelijke stukjes techniek zijn zowel functioneel als mooi, in lijn met veel Japanse architectuur.

Aangenomen wordt dat deze praktijk begon in het begin van de 17e eeuw, hoewel de exacte datum onbekend is. In veel van de beroemde tuinen van het land wordt dit nog steeds beoefend en het is veranderd in een prachtig decoratief display. Sommige gebieden, zoals Tokio, krijgen in de wintermaanden niet zoveel sneeuw, maar de oefening wordt nog steeds uitgevoerd als een traditionele indicatie van het weer dat binnenkort komt.

[Afbeeldingsbron:Flickr]

Het hele proces van yukitsuri is lang, dat elk jaar in november begint en pas ongeveer een maand later wordt voltooid. De bomen dragen hun mooie touwsteunen meestal tot maart van het volgende jaar, wanneer het winterweer is vervaagd.

ZIE OOK: Biologisch afbreekbare capsule verandert je lichaam in een boom


Bekijk de video: ALLES OVER HET STEKKEN VAN BOUGANVILLE (December 2021).