Innovatie

China's meest levensechte robot ooit: JiaJia

China's meest levensechte robot ooit: JiaJia

[Afbeeldingsbron: Weibo]

Als je dacht dat de Scarlett Johansson-robot griezelig was, blaast deze nieuwe ultra-levensechte animatronic-robot genaamd JiaJia uit China ScarJo aan gruzelementen. Robotrealisme heeft zojuist een nieuw niveau bereikt en Blade Runner voelt alsof het van science fiction naar science reality gaat met JiaJia. Als u denkt in de trant van een 'Replicant' android van Blade Runner, je zou gelijk hebben. Het belangrijkste doel van deze Chinese robot is om de robot-mens sociale interactie naar een revolutionair en realistisch niveau te brengen.

Op 15 april 2016 lanceerde de Universiteit voor Wetenschap en Technologie van China in Hefei officieel de robot genaamd Jiajia. JiaJia is ontworpen om realistische gesprekken met mensen te voeren en toont daarbij een breed scala aan gezichtsuitdrukkingen. Zijn spraak wordt gesynchroniseerd met zijn lippen, hij knippert en beweegt zijn ogen. Het heeft ook de mogelijkheid om micro-uitdrukkingen op zijn gezicht weer te geven, iets wat de meeste robots niet zo goed doen. Een onafhankelijk ontwikkelde high-reality-emulatietechnologie is in JiaJia opgenomen om de communicatie tussen mens en robot te verbeteren. Het kan zowel Mandarijn als Engels spreken en kan verschillende autonome fysieke acties en navigatie uitvoeren.

Volgens RT-nieuws,

"Jia Jia kan simpele zinnen uitspreken, zoals "Hallo" en "Welkom," evenals meer complexe en onhandige zinnen zoals:"Kom niet te dicht bij me als je een foto maakt - mijn gezicht zal er dik uitzien," welke 'ze' vertelde het bezoekers naar verluidt bij de lancering van de robot in de provincie Anhui. "

JiaJia is een verbeterde robot uit de Kejia-serie uit 2008 en de ontwikkeling ervan werd geleid door professor Chen Xiao-Ping. Het duurde 3 jaar om te creëren JiaJia. De Kejia-robot waarvan JiaJia afstamt, is ontworpen als servicerobot en om de Turing-test te doorstaan, die in de jaren vijftig werd ontwikkeld om te bepalen of een AI-robot voor een mens kan worden aangezien. Chen Xiao-Ping is van plan JiaJia te verbeteren met diepgaande leervaardigheden. Het team kijkt uit naar een toekomst van commercialisering van deze robot, maar de plannen zijn nog niet gestold.

ZIE OOK: Deze Scarlett Johansson-robot is het engste ooit

[Afbeeldingsbron:Xinhua / Liu Junxi]

Het team dat JiaJia heeft gemaakt, zei dat ze het nog niet de mogelijkheid hebben gegeven om te huilen of te lachen, maar dat ze aan die functionaliteiten werkten. De herinneringen van JiaJia worden opgeslagen in een cloudgebaseerd systeem.

Nadat ik uit bijna tien verschillende nieuwsbronnen over deze nieuwe robot heb gelezen, moet ik de vraag stellen: "Wat is het uiteindelijke doel van deze specifieke robot?" De onderzoekers die JiaJia hebben ontworpen, hebben het opzettelijk onderdanig gemaakt, dus je moet je afvragen waarom ze denken dat het nodig is om een ​​fembot onderdanig te maken. Zal het uiteindelijke doel van deze robot zijn om de mannelijke ego's van degenen die hem hebben gemaakt te vertroetelen en te ondersteunen? Is het gemaakt om de makers zich waardevol en belangrijk te laten voelen? Is dat waarom JiaJia naar hen verwijst als "My Lords"? Of wordt het simpelweg gemaakt omdat het mogelijk is om dit te doen? De makers zeiden dat ze niet van plan waren JiaJia in massa te produceren, dus wat is precies het uiteindelijke doel van zo'n creatie? Wat is de drijvende kracht achter het creëren van JiaJia? Wat denk je?

Geschreven door Leah Stephens


Bekijk de video: 10 Amazing Robots That Really Exist (Januari- 2022).