Nieuws

1500 jaar oude mummie gevonden met 'Adidas sneakers'

1500 jaar oude mummie gevonden met 'Adidas sneakers'

Ja, je leest het goed, een Mongoolse mummie die teruggaat tot de 6e eeuw na Christus werd zojuist begraven gevonden met een grote verzameling bezittingen, waaronder schoenen die veel lijken op moderne Adidas-sneakers. Velen zeggen dat dit het bewijs is van tijdreizen, maar de archeologen achter de ontdekking zeggen dat de schoenen en andere bezittingen gewoon het bewijs zijn van hoe bekwaam de vakmensen van die tijd waren. Voor het eerst gerapporteerd door de Siberian Times, wordt aangenomen dat de mummie een vrouwtje is en werd gevonden op een hoogte van 2803 meter.

[Afbeeldingsbron: Khovd Museum / Siberian Times]

In het graf werden een zadel, een vaas van klei, een ketel en zelfs de overblijfselen van een heel paard gevonden begraven bij de Turkse mummie die blijkbaar uit de middenklasse kwam. De mummie is nog niet ongelooflijk grondig onderzocht vanwege de zorgvuldige procedure die vereist is om de overblijfselen uit te pakken die stevig in een viltmateriaal waren gewikkeld. De archeologen achter de vondst zeggen dat "het de eerste volledige Turkse begrafenis is in Mongolië - en waarschijnlijk in heel Centraal-Azië. Dit is een zeer zeldzaam fenomeen. Deze vondsten tonen ons de overtuigingen en rituelen van Turken."

[Afbeeldingsbron: Khovd Museum / Siberian Times]

Er werden vier verschillende Mongoolse jassen gevonden van katoen met prachtig geborduurde ontwerpen. De soorten kleding op de begraafplaats en de gevonden materialen werden gebruikt om te dateren dat de mummie in de buurt heeft gewoond 1500 jaar geleden, of de 6e eeuw na Christus.

Alles wat op de site werd gevonden, was zeer goed bewaard gebleven, wat waarschijnlijk te wijten was aan de koude temperaturen op zo'n grote hoogte. In het bijzonder zal deze ontdekking een gedetailleerd beeld geven van het Turkse volk van die tijd, en de cultuur die daarin bestond.

[Afbeeldingsbron: Khovd Museum / Siberian Times]

Was deze mummie een van een tijdreiziger uit de toekomst die zijn paar Adidas meebracht, of gewoon toeval van ontwerp? Een ding dat moeilijk te bevatten is met de vondst, is hoe complex en ingewikkeld sommige gereedschappen en materialen zijn die bewaard zijn gebleven met de mummie. Dus wat denk je ervan? Laat het ons weten in de comments.

ZIE OOK: Koreaanse wetenschappers klonen een uitgestorven Siberische leeuw


Bekijk de video: UNBOXING: Star Wars x Adidas Stan Smith Luke Skywalker! +On-Feet Review (November 2021).