Innovatie

Aangepaste Gameboy kan elk spel emuleren

Aangepaste Gameboy kan elk spel emuleren

Soms moet je gewoon achterover leunen met je oude gameboy en genieten van wat van die ontspannende nostalgie door al je favoriete kindergames te spelen. Na een tijdje kan dat echter oud worden en zul je onvermijdelijk doorgaan naar nieuwere, moderne spelsystemen die je tijd beter kunnen inkapselen. Een man heeft zijn originele gameboy sterk aangepast met een Raspberry Pi, een LCD-kleurenscherm en heeft zelfs een cartridge ontwikkeld die een micro SD-kaart accepteert. Als je dacht dat dat veel was, voegde hij ook meer knoppen toe, zodat het spelen van games helemaal tot aan de gameboy-vooruitgang mogelijk is op dit ongelooflijke DIY-stukje technologie.

Sommige van onze lezers die een beetje meer elektronisch ingesteld zijn, kunnen misschien hun eigen plannen ontwikkelen om een ​​van deze geweldige apparaten te bouwen, maar de rest van ons zal gewoon met verwondering toekijken. De wijzigingen omvatten het toevoegen 4 nieuwe knoppen, waarvan er twee zijn verborgen in geboorde schroefgaten in de rug die als schoudertriggers fungeren. De youtuber achter dit magnifieke stukje nostalgie heeft een SD-kaart en de pinnen in een gamecartridge aangepast zodat ze perfect op één lijn liggen. Dit betekent dat hij Emulation Station, een programma dat klassieke games emuleert, op de cartridge kon laden en in wezen een eindeloze hoeveelheid gameplay-mogelijkheden creëerde.

[Afbeeldingsbron: Wermy]

In de video doorloopt hij alle keuzes die hij heeft voor welke emulator hij moet draaien en het eindeloze aantal games dat hij kan spelen, en kiest uiteindelijk voor Donkey Kong. Voor degenen onder jullie die hopen dat hij een doe-het-zelfvideo voor dit handige apparaat heeft uitgebracht, je zult ernstig teleurgesteld zijn. Hij liet veel foto's zien van de werking en het ontwerp van zijn op maat gemaakte apparaat in de video, maar voor het grootste deel zul je er zelf een moeten bouwen.

[Afbeeldingsbron: Wermy]

Dit is de meest geweldige combinatie van retro en modern, en dit zou zeker goed verkopen als er een commercieel verkrijgbaar product van zou worden gemaakt. Afgezien van de gameplay-functies, is het apparaat oplaadbaar via een micro-USB-poort, is het Bluetooth-compatibel en beschikt het zelfs over een HDMI-uitgang. Iemand moet dit apparaat echt in massa produceren, omdat ik er een wil bemachtigen. Wat denk je?

[Afbeeldingsbron: Wermy]

ZIE OOK: Steek een Gameboy over met een pistool en je kunt echt je foto's schieten


Bekijk de video: Assembling a Game Boy Macro (Januari- 2022).