Inspiratie

Kun jij dit onmogelijke brugraadsel oplossen?

Kun jij dit onmogelijke brugraadsel oplossen?

Elke ingenieur houdt ervan om zijn superieure kennis ten opzichte van anderen te bewijzen, maar heb jij wat nodig is om dit raadsel over bruggen te doorgronden? In wezen rennen er vier mensen voor zombies, en dat is ook zo 17 minuten om een ​​brug over te steken waar maar twee mensen tegelijk in kunnen. Ze kunnen allemaal met verschillende snelheden oversteken en bij het oversteken moeten ze een lantaarn vasthouden. Dit klinkt op dit moment allemaal nogal verwarrend, maar bekijk de video hieronder en kijk of je de wiskunde kunt uitwerken om de 4 mensen in veiligheid te brengen. Zorg ervoor dat u de video na 2 minuten pauzeert terwijl u de oplossing uitwerkt!

Deze situatie is waarschijnlijk niet iets waarin u zich ooit zult bevinden, maar het is een redelijk goede oefening om uw hersenen doorheen te loodsen. Dus heb je het raadsel kunnen oplossen? Als je eenmaal de oplossing hebt gevonden, lijkt het vrij eenvoudig, maar het kan voor sommigen van jullie erg lang hebben geduurd om er te komen. Er zijn 4 mensen, die elk met verschillende snelheden kunnen oversteken, dus het is de kunst om de langzaamste mensen als eerste over te brengen, zodat de snelste mensen de lantaarn heen en weer kunnen verplaatsen.

Nu, zoals de meeste ingenieurs, heb je waarschijnlijk een miljoen andere manieren bedacht om over de brug te komen, zoals slingeren aan een touw, of misschien zelfs een ingewikkeld apparaat bouwen, maar niet zo snel, want dat zou bedrog zijn. De sleutel om een ​​succesvolle ingenieur te zijn, is niet alleen het probleem oplossen, het is het oplossen van het probleem binnen de beperkingen en reikwijdte die door de klant zijn uiteengezet.

[Afbeeldingsbron: Ted Ed]

Hoewel goed zijn in raadsels een vaardigheid is die voor velen kan worden aangescherpt en ontwikkeld, komt het gewoon van nature voor anderen. Of je het raadsel nu hebt opgelost of niet, blijf je vaardigheden ontwikkelen en leer hoe je problemen kunt oplossen. De wereld heeft meer creatieve denkers en innovatieve ontwerpers nodig, dus ga zo door.

ZIE OOK: Zo los je een Rubik's Cube van 17x17x17 op


Bekijk de video: DE DOMSTE RAADSELS OOIT OPLOSSEN - Raadsels met Broeders (December 2021).