Wetenschap

Hiërogliefen werden verbazingwekkend weer tot leven gewekt

Hiërogliefen werden verbazingwekkend weer tot leven gewekt

Oorspronkelijk waren hiërogliefen ongelooflijk gedetailleerde kunstwerken die kleuren bevatten en ingewikkelde verhalen vertelden op stenen muren. Archeologen bij de Metropolitan Museum of Art (MET) hebben de oude foto's teruggebracht met behulp van creatieve projectie en digitale animatie. De meeste kleuren op deze tekeningen zijn weggespoeld als gevolg van jarenlange degradatie door blootstelling aan de natuurlijke omgeving. Volgens RT vertellen verslagen van Egyptische ontdekkingsreizigers iets van de schoonheid van de originele hiërogliefen. Als je het kunstenaarschap als nooit tevoren wilt zien, bekijk dan de onderstaande video.

Het is verbazingwekkend om te bedenken dat de mensen van de dag de tekeningen hadden kunnen lezen en begrijpen. Niet alleen dit, maar de torenhoge muren bedekt met wat kleurrijke ontwerpen zouden zijn geweest, moeten een prachtig gezicht zijn geweest om te zien. Het unieke schrift werd gebruikt om levendige verhalen over koningen en goden over te brengen en hield duizenden jaren stand.

Hiërogliefen die op de MET worden weergegeven, zijn afkomstig uit de tempel van Dendur die is ingebouwd 10 v.Chr. Eenmaal gelegen aan de rivier de Nijl, werd de tempel gered van overstromingsschade en later in 1965 aan de MET geschonken.

ZIE OOK: Hypogeum, de ondergrondse tempel op Malta

[Afbeeldingsbron: Diana Love]

Deze nieuwe aflevering is afkomstig van de curatoren van het museum die dat extra niveau van interactie wilden brengen aan de toch al historische tentoonstelling. Het integreren van technologie met oude kunstwerken heeft een zeer unieke weergave en leerervaring gecreëerd voor alle speurtochten naar het museum. Als het om oude ruïnes gaat, vergeten we vaak de levendige kunstwerken die ze ooit waren. Deze technologie brengt een beetje meer licht - geen woordspeling bedoeld - in de wereld van archeologie en hiërogliefen.

ZIE OOK: Thermische anomalieën zijn te vinden in de Grote Piramide van Gizeh


Bekijk de video: 3500-jaar oude tombe gevonden in Egypte (Januari- 2022).