Architectuur

300 jaar oude bibliotheek herbergt ongelooflijke artefacten

300 jaar oude bibliotheek herbergt ongelooflijke artefacten

De grootste bibliotheek in Ierland is meer dan 300 jaar oud en herbergt een aantal behoorlijk verbazingwekkende artefacten.

Dit prachtige gebouw is de thuisbasis van de beroemde Book of Kells, een verlicht manuscript van de vier bijbelse evangeliën die dateren uit het jaar 800 n.Chr.

Normaal gesproken dient de Trinity College Library als een academische bron voor studenten en professoren aan de Universiteit van Dublin, waar ze toegang kunnen krijgen tot duizenden boeken en manuscripten.

De structuur van het hoofdgebouw van de bibliotheek is ongelooflijk groot en in vergelijking daarmee zijn de andere universiteitsgebouwen vaak kleiner. Veel andere oude teksten zijn hier ook opgeslagen, waaronder het boek van Durrow en het boek van Howth. Deze oude boeken worden niet alleen tentoongesteld, maar u kunt ook een ongelooflijk zeldzame 18e-eeuwse harp vinden voor uw kijkplezier.

Voltooid in 1732, de lange kamer zoals die wordt genoemd, huizen 200.000 van de oudste, meest zeldzame boeken in de collectie van de bibliotheek en ook tentoonstellingsruimtes voor de veelheid aan artefacten

Het gebouw dateert uit een tijd waarin bibliotheken werden gecreëerd met architectonische schoonheid en het hebben van de grootste collectie literatuur was iets om over op te scheppen.

Met het moderne internet zijn uitgebreide bibliotheken teruggedrongen in de academische setting van de samenleving, vaak niet veel belangstelling gewekt.

Net als de Trinity College Library zijn bibliotheken nog steeds een noodzaak om het behoud van kostbare artefacten en onschatbare manuscripten te vergemakkelijken.

In de populaire cultuur heeft deze bibliotheek zich in één controverse bevonden, zoals de afbeelding van de Jedi-archieven in Star Wars, aflevering II leek erg op de bouwstijl van de Long Room.

Lucas Films zocht geen voorafgaande toestemming om de gelijkenis van het gebouw in de film te gebruiken, maar ontkende dat het gebouw de basis was van het ontwerp voor de set. Ambtenaren van de bibliotheek besloten op hun beurt geen aanklacht in te dienen wegens kennelijk misbruik van het imago van het gebouw.

Sommige gebouwen, zoals de Trinity College Library, bevatten zoveel architectonische schoonheid en historische verwondering dat ze een grote betekenis behouden in de moderne cultuur.

In een tijdperk waarin internet onze belangrijkste informatiebron is geworden, is achterover leunen en het erfgoed en de geschiedenis van boeken onderzoeken iets dat niet kan worden nagebootst buiten deze grote gebouwen.


Bekijk de video: Top 10 Films Voor u0026 Na Special Effects (December 2021).