Biografie

8 Curieuze feiten die u niet wist over Nikola Tesla

8 Curieuze feiten die u niet wist over Nikola Tesla

Nikola Tesla is er een, zo niet het meestintrigerende, bizarre, fantasierijke genieën die ooit hebben geleefd. Er is veel over hem en zijn uitvindingen geschreven. Het boek dat Tesla schreef over zijn leven, Mijn uitvindingen, bevat een explosieve reeks verbijsterende verhalen, uitvindingen en verhelderende inzichten in de innerlijke werking van zijn geest. Het zal je helemaal verbazen en is verrassend gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Tesla was ook een meesterverteller. De meeste van de onderstaande citaten zijn ontleend aan zijn autobiografie.

Tesla zei: "Ik denk niet dat er een sensatie is die door het menselijk hart kan gaan zoals die gevoeld wordt door de uitvinder als hij ziet dat een of andere creatie van de hersenen zich tot succes ontvouwt ... .. Dergelijke emoties doen een man eten vergeten, slapen, vrienden , hou van alles."

Hier zijn 8 merkwaardige dingen die u waarschijnlijk niet weet over Nikola Tesla:

Tesla had in zijn vroege jaren een gokverslaving.

Tesla's vader was woedend over zijn gokobsessie, terwijl zijn moeder de plaats in Tesla's ontwikkeling als mens begreep. Tesla verloor vaak al zijn geld aan gokken met kaarten en een keer dat Tesla in een depressieve put zat, al zijn geld was kwijtgeraakt en niet in staat was om te kaarten, gaf zijn moeder hem een ​​rol met rekeningen om te gokken. Ze zei tegen hem: 'Ga en geniet. Hoe eerder je alles verliest wat we bezitten, hoe beter het zal zijn. Ik weet dat je er overheen komt. " Het werkte. Tesla overwon op dat moment zijn gokdwang en had nooit meer een verlangen om te gokken. Tesla rookte ook gedurende een korte periode overdreven veel, wat volgens hem zijn gezondheid dreigde te schaden. Hij stopte hier ook mee toen hij besefte dat het de potentie had om hem te vernietigen. Zijn toewijding aan zelfbeheersing is een diepgaand onderzoek waard, om andere mensen te helpen die zichzelf graag willen vernietigen.

Tesla schrijft zijn inventieve karakter toe aan zijn moeder, Duka.

In zijn eigen woorden: "Mijn moeder was een uitvinder van de eerste orde ... ... ze heeft allerlei gereedschappen en apparaten uitgevonden en geconstrueerd en de mooiste ontwerpen van draad geweven." Zijn moeder stamde af van een lange reeks uitvinders. Tesla beschrijft dat zijn moeder van zonsopgang tot laat in de nacht werkte en ontelbare dingen voor hun gezin maakte. Hij sprak zeer lovend over haar en merkte op dat ze over zeldzame vaardigheid, moed en veerkracht beschikte.

Tesla gebruikte een sterk ontwikkelde en organische visualisatiemethode om zijn uitvindingen te formuleren die begonnen rond de tijd dat hij 17 jaar oud was.

Tesla bedacht zijn uitvindingen niet met behulp van een logisch systeem. In plaats daarvan vertrouwde hij op zijn zeer fantasierijke en zeer ontwikkelde visualisatievermogen die soms naar boven kwamen terwijl hij een activiteit deed die geen verband hield met het oplossen van problemen. Dit soort activiteit werd ook door Einstein meegemaakt en wordt genoemd combinatorisch spel.

In Tesla's eigen woorden: "Ik had geen modellen, tekeningen of experimenten nodig. Ik kon ze in gedachten allemaal als echt voorstellen. Daardoor ben ik onbewust ertoe gebracht om te evolueren naar wat ik beschouw als een nieuwe methode om inventieve concepten en ideeën te materialiseren, die radicaal tegengesteld is aan het puur experimentele… ”Tesla beschouwde de reguliere wetenschappelijke praktijk van instant experimenten als inferieur aan de manier waarop hij zijn uitvindingen creëerde. Hij werkte, herwerkte, verfijnde en perfectioneerde uitvindingen in zijn geest, waardoor hij de technische problemen oploste lang voordat hij deze mentale constructies ooit in realiteit had omgezet. Hij geloofde dat het een totale verspilling van tijd, geld en energie was om een ​​ruw idee uit te voeren en te testen zonder eerst een intensieve visualisatiefase te hebben ondergaan.

Tesla produceerde kunstmatige bliksem

In 1899 produceerde Tesla in zijn laboratorium in Colorado kunstmatige blikseminslagen van vele miljoenen volt en tot 35 meter lang. Niemand heeft deze prestatie ooit gerepliceerd.

Zijn hoogfrequente oscillator zorgde ervoor dat Mark Twain poepen.

Tesla had in zijn laboratorium in Manhattan een hoogfrequente door stoom aangedreven oscillator, een zogenaamde "aardbevingsmachine". Stoom werd in de oscillator gedwongen, waardoor een zuiger op en neer werd geduwd die aan een anker was bevestigd, waardoor deze met hoge snelheid heftig op en neer schudde en elektriciteit produceerde.

Mark Twain stond bekend om zijn spijsverteringsproblemen, dus op een avond nodigde Tesla Twain uit in zijn laboratorium. Tesla gaf Twain opdracht om op het oscillatorplatform te gaan staan. Na minder dan twee minuten erop te hebben gestaan, sprong Twain abrupt van het platform en rende naar de badkamer, waarbij hij zijn verstopte darmen verlichtte.

Nikola Tesla had een broer genaamd Dane, van wie hij beweerde dat hij meer begaafd was dan Tesla zelf.

Tesla's broer raakte op een nacht gewond door een Arabisch paard dat toebehoorde aan Tesla's familie. Het paard was bang geworden door een roedel wolven in de bergen en had dus zowel zijn broer als vader verwondingen toegebracht. Tesla's broer stierf later aan deze verwondingen. In Tesla's autobiografie, Mijn uitvindingenTesla zegt: "Ik was getuige van het tragische tafereel en hoewel er zesenvijftig jaar zijn verstreken sinds mijn visuele indruk ervan, heeft het niets van zijn kracht verloren." Tesla was 7 jaar oud toen zijn 12-jarige broer stierf. Nadat zijn broer stierf, geeft Tesla toe dat hij zich onwaardig voelde en zich schaamde voor zijn eigen kunnen. Hij vond dat zijn broer een intellect bezat dat veel hoger was dan het zijne.

Tesla geloofde dat vrouwen uiteindelijk intellectueel superieur zouden worden aan mannen.

Hij voorspelde dat in de toekomst: "De strijd van de menselijke vrouw naar seksuele gelijkheid zal eindigen in een nieuwe seksuele orde, met de vrouw als superieur." Hij vervolgde met te zeggen dat vrouwen mannen niet oppervlakkig zullen imiteren, maar intellectueel zullen ontwaken en daardoor de dominante kracht in de wereld worden. Hij geloofde dat de onderdrukking van vrouwen door de geschiedenis heen een krachtige en gefermenteerde energiebron zou creëren die in de toekomst zal ontstaan. Hij zei: “want de slapende vermogens van haar hersenen zullen worden gestimuleerd tot een activiteit die des te intenser en krachtiger zal zijn vanwege eeuwenlange rust. Vrouwen zullen het precedent negeren en de beschaving doen schrikken met hun vooruitgang. "

Tesla's obsessies en compulsies waren talrijk en vreemd.

Hij had een doodsachtige afkeer van mensenhaar en kon het alleen maar aanraken "op de punt van een revolver". Parels waren walgelijk voor hem, terwijl kristallen aangenaam waren. Als kleine vierkantjes papier in een schaal met vloeistof zouden vallen, zou een vreselijke smaak zijn mond vullen.

Hij had een bijzondere voorliefde voor het getal 3 en alle getallen die door 3 gedeeld konden worden. Zijn dienstmeisjes bezorgden hem 18 handdoeken en hij koos ervoor om in hotelkamer 207 te blijven, die beide door 3 gedeeld kunnen worden.

Hij kon niet van zijn maaltijd genieten tenzij hij elk servet optilde en ze vervolgens op een grote stapel op tafel legde. Zijn visuele gevoeligheden omvatten het zien van een lichtgevend spoor nadat iemand op een stuk sneeuw had gelopen.

Toen zijn moeder stierf, verscheen er tijdelijk een wit stukje haar op zijn hoofd.

Tegen het einde van zijn leven werd hij verliefd op duiven. Zijn favoriete duif was een witte duif met kleine grijze accenten op haar vleugels. Hij beschrijft zijn liefde voor de witte duif: "Ik hield van haar zoals een man van een vrouw houdt, en zij hield van mij ... Zolang ik haar had, was er een doel in mijn leven."

[Afbeeldingsbron : Tesla Universum]

Ik raad ten zeerste aan om over Tesla te lezen via zijn autobiografie. Je kunt zelfs naar de audioversie luisteren als je te lui / belast / afgeleid bent om te lezen. Beide opties zijn buitengewoon goedkoop.

Artikel geschreven door Leah Stephens, AKA, Stellabelle. Ze is schrijver, kunstenaar, redacteur en experimentator. Je kunt haar volgen op Twitter of Medium.

Geschreven door Leah Stephens


Bekijk de video: Prometeusz Naszych Czasów. Wolna Energia. Nicola Tesla. Thomas Edison. Elon Musk (Januari- 2022).