Gadgets

Wi-Fi-router verborgen in een rotsblok wordt aangedreven door vuur

Wi-Fi-router verborgen in een rotsblok wordt aangedreven door vuur

In het midden van een veld bij het Sringhorhof Sculpture Museum ligt een rotsblok dat er niet anders uitziet dan de rotsen eromheen. Dankzij artiest Aram Bartholl doet het iets meer dan alleen maar zitten, het zendt zelfs gratis wifi uit als er een vuur onder wordt aangestoken! De rots is eigenlijk een echte rots met een gedeelte eronder uitgehouwen om plaats te maken voor de router en generator. Gasten van over de hele wereld worden uitgenodigd om te komen genieten van een heerlijk vuur bij deze rots en enkele survivalgidsen op het gratis internet te bekijken.

[Afbeeldingsbron:Aram Bartholl]

Getiteld "In leven houden," het installatiestuk staat feitelijk op eigen grond en er is een afspraak nodig om een ​​vuurtje te komen aansteken. De installatie van Bartholl ontleent zijn naam aan de berichtapparaten die tussen elkaar worden verzonden bij het controleren van de connectiviteit. De kunstenaar was hetzelfde brein achter de openbare USB-drives die in de muren van gebouwen in New York waren ingebed. In lijn met het thema voor het delen van media, stelt deze nieuwe op rock gebaseerde Wi-Fi-verbinding gebruikers in staat om overlevingsgidsen van hun keuze te uploaden en te lezen. De bestanden, variërend van de ‘Instagram Identity Guide’ tot een ‘Guide for Healthy Relationships’, zijn bedoeld als een verzameling van dingen die de moderne samenleving belangrijk vindt.

[Afbeeldingsbron:Aram Bartholl]

In wat puur artistieke ironie is, droomt Bartholl van de rots die bestaat in een dystopische samenleving waar ze, om toegang te krijgen tot de gegevens, het meest primitieve element nodig zouden hebben: vuur. Hij creëerde het stuk ook om een ​​botsing van verschillende technologieën te demonstreren. Om toegang te krijgen tot een van de facetten van de moderne samenleving, moet je vertrouwen op je overlevingsvaardigheden en vuur maken. Het vuur activeert een thermische generator die de router van stroom voorziet en de mensen in de buurt van internet voorziet.

ZIE OOK: DIY: Boost je wifi-signaal met een bierblikje

[Afbeeldingsbron:Aram Bartholl]

Wie weet, misschien komt er een dag dat de hele samenleving is ingestort en er vuur nodig is om verbinding met internet te maken. "Keepalive" zet je zeker aan het denken over wat echt nodig is in het leven om te overleven. Maar voorlopig klinkt gratis wifi en een warm vuur als een goede manier om een ​​avond door te brengen.

[Afbeeldingsbron:Aram Bartholl]

ZIE OOK: 12 beste kantoorgadgets die u nodig hebt


Bekijk de video: JioFi - How to Change JioFi Name SSID and Password. Reliance Jio (Januari- 2022).