Architectuur

Student bouwt een klein huis voor $ 15.000

Student bouwt een klein huis voor $ 15.000

De kosten van een universiteit in Amerika zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor velen zich afvragen of het het wel waard is. Design-majoor Joel Weber wilde de dure slaapzaalomgeving vermijden, dus bouwde hij gewoon zijn eigen huis. Hij gaf uiteindelijk gewoon uit US $ 15.000 op deze goed ontworpen 145 vierkante voet tiny home, waarmee hij tonnen geld bespaart om weer in zijn opleiding te investeren. Om het in perspectief te plaatsen: een appartement op de campus aan de Universiteit van Texas, Austin, waar hij woonde, zou hem $ 1.500 per maand hebben gekost, of US $ 72.000 in de loop van 4 jaar. Zijn huisvesting is misschien een beetje onconventioneel, maar het is moeilijk om niet aan boord te springen met dat soort spaargeld, kijk maar!

[Afbeeldingsbron:Met dank aan Joel Weber]

Weber's ontwerpvaardigheden zijn zeker duidelijk in de hele structuur. De 25 jaar oud begon met de bouw van zijn toekomstige woning voordat hij naar de universiteit vertrok. Het is gebouwd op de traditionele aanhangwagen met vier wielen, net als andere kleine huizen, gedaan om de vereisten voor de grootte in bouwvoorschriften te omzeilen. Het ontwerp voor de structuur kwam volledig uit de verbeelding van Weber en hij begon de plattegrond met touw in zijn achtertuin uit te leggen.

[Afbeeldingsbron:Met dank aan Joel Weber]

Zijn nieuwe kleine huis is bijna volledig door hemzelf gebouwd, met een beetje hulp van een loodgieter en elektricien. Voor een student van halverwege de twintig geeft Weber toe dat het een risico was, aangezien hij al zijn spaargeld en noodgeld had leeggemaakt. Om geld te besparen gebruikte hij gerecyclede materialen en hakte hij zelfs zelf de wastafel uit mangohout en epoxy.

ZIE OOK: Deze prefab Hobbit-huizen zijn in slechts 3 dagen gebouwd

[Afbeeldingsbron:Met dank aan Joel Weber]

Velen twijfelen misschien aan de beslissing om klein te worden, maar voor een enkele persoon die daarmee honderdduizenden dollars kan besparen, lijkt het een gemakkelijke keuze. Weber zegt dat hij zich erg op zijn gemak voelt, en ondanks aanzienlijke aanbiedingen in huis, is hij van plan er zo lang mogelijk in te blijven wonen.

"Het rendement op dit soort investeringen is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt."

[Afbeeldingsbron:Met dank aan Joel Weber]

Wat grond en nutsvoorzieningen betreft, ruilt Weber af en toe kinderopvang en schoonmaakdiensten in voor het gebruik van het land van een gezin. Hierdoor kan hij in wezen huurvrij wonen en zich meer concentreren op de andere aspecten van zijn leven in zijn kleine huis.

De beslissing om klein te worden is niet voor iedereen weggelegd, maar de keuze komt steeds vaker voor en biedt een schuldenvrij, milieuvriendelijk manier om van het leven te genieten. Weber heeft geen enkel deel van de beslissing spijt en moedigt anderen aan om hun ogen te openen voor wat de mogelijkheid kan inhouden.

[Afbeeldingsbron:Met dank aan Joel Weber]


Bekijk de video: This Ultra Modern Tiny House Will Blow Your Mind (November 2021).